25 / 54
    parížska torta

    ahoj, vyzerá fajne, môžem poprosiť recept?

    14. apr 2015

    Recept:
    Piškótové cesto : každý ho robí po svojom, ja ho robím takto: Vyšľaháme sneh z 5 bielkov, pridáme trochu soli do nich. Keď sú napoly došľahané, prisypeme 200 g prášk. cukru. Do snehu pridáme 5 žĺtkov a 1 dcl oleja. Na menších otáčkach (robím to všetko v 1 mise v robote) pridáme 20 dkg múky (10 dkg hladkej a 10 dkg polohrubej) a pol prášku do pečiva. Nakoniec prilejeme 1dcl vody. Ja zvyknem dávať do cesta kakao, môžete prisypať aj orechy, čo sa komu páči. Cesto vlejem do okrúhlej tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou mukou a peciem podla rury. Ja davam na 160stupnov cca 25 minut.
    Plnka- sa robí deň vopred. Uvarí sa 33 percentná šľahačka s čokoládou na varenie. Máme radi túto plnku, takže dávam dvojitú dávku. Toto sú dve šľahačky a dve čokolády - 2x100g. Necháme to len rozpustiť, a keď to začne jemne bublinkovať, treba odstaviť. Dať na noc do chladničky a na druhý deň vyšľahať. Nie je treba dávať žiaden stužovač, tá horká čokoláda to dosť zahustí. Korpus rozrežem na 3 časti, na spodný plát dávam ríbezľový lekvár a banán, prikryjem druhým plátom, dám plnku a na vch posledný plát. Po celom obvode dám zvyšok krému.. Trochu stuhnúť do chladničky a je to...

    14. apr 2015