1097 / 1331

    Zemiaková roláda s mletým mäsom
    (plech 26x35cm, tvrdý syr eidam 150g – nastrúhať, rozdeliť na 3 časti, 5-6 menších zemiakov – podľa veľkosti plechu, 1 cibuľa do mäsa, 1 červená cibuľa navrch mäsovej náplne, 250g mleté hovädzie mäso, vegeta, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 100 g paradajok, 200g konzervované šampiňóny, čerstvá petržlenová vňať podľa chuti, 1 balíček čerstvý špenát, 125 g ricotty alebo bryndze, bravčová masť alebo olej)
    Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme jemnú vrstvu nastrúhaného tvrdého syra, poukladáme zemiaky nakrájané na tenké plátky tak, aby sa prekrývali v každom rade, posolíme ich a znova posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180˚ na 30 minút. Medzitým, kým sa zemiaky pečú si pripravíme mäsovú a špenátovú náplň.
    Mäsová náplň – na panvici si popražíme na masti jednu najemno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté hovädzie mäso, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, nadrobno pokrájané paradajky, čerstvé alebo konzervované šampiňóny, nadrobno posekanú čerstvú petržlenovú vňať a podusíme do mäkka.
    Špenátová náplň – na panvici podusíme čerstvý špenát na troške oleja, pridáme soľ a roztlačený cesnak. Hotovú náplň zmiešame s ricottou ( ja som dala bryndzu).
    Plech so zemiakmi vyberieme, navrstvíme najprv špenátovú, na ňu mäsovú náplň a poukladáme plátky natenko nakrájanej červenej cibule, ktoré ešte posypeme strúhaným syrom. Pomocou papiera opatrne zvinieme do rolády (na kratšej strane plechu) a celú roládu otočíme na plechu. Zapekáme ešte 15 minút.
    Hotovú opatrne krájame na 5 cm pásy.

    2. nov 2019