@lenushka27 čokoládová - väčšie množstvo kakaa + kryštálového cukru + 1 vanilkový cukor spolu zmiešam v miske, na cesto bohato natriem rozpustený margarín, navrstvím zmes, znova bohato pokvapkám - zo suchej zmesi sa takto pečením vytvorí čokoláda 🙂
škoricová - 8-10 sáčkov škoricového cukru, prípadne mletú škoricu zmiešať s kryštálovým cukrom, postup ako pri čokoládovej
klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol/trištvrte hodine vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, každú rozvaľkáme, pokvapkáme roztopeným margarínom, posypeme väčším množstvom škoricového cukru, znova pokvapkáme roztopeným margarínom a natesno zrolujeme. Dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme na 200 asi 25-30min.
@predajlm ďakujem 😉
Mnaaaam vyzeraju neodolatelne 😉
Ako robis čokoládovú a škoricovu plnku?