moravské koláče klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol hodine vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, plníme plnkou, na každú buchtu dáme slivkový lekvár, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mrveničkou. Dáme na plech s papierom na pečenie, pečieme 35-40minút na 180-200. Tvarohová náplň - hrudkovitý tvaroh, žĺtka, štipku soli, vanilka, kryštálový cukor - podľa chuti mrvenička (posýpka) - margarín, polohrubá múka, kryštálový cukor všetko v jednom pomere, zmiešame a drobíme medzi prstami kým sa nevytvoria hrudky
moravské koláče
klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol hodine vykysnuté cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, plníme plnkou, na každú buchtu dáme slivkový lekvár, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mrveničkou. Dáme na plech s papierom na pečenie, pečieme 35-40minút na 180-200.
Tvarohová náplň - hrudkovitý tvaroh, žĺtka, štipku soli, vanilka, kryštálový cukor - podľa chuti
mrvenička (posýpka) - margarín, polohrubá múka, kryštálový cukor všetko v jednom pomere, zmiešame a drobíme medzi prstami kým sa nevytvoria hrudky