681 / 1331
    osie hniezda makové

    Prosim
    Vas, podelila by ste sa aj o receptik?vyzera to uuuzasne 🙂

    5. okt 2016

    @stanulik1149 klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1KL soli , trochu oleja a poriadne premiesime, po pol/trištvrte hodine vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, každú rozvaľkáme, pokvapkáme roztopeným margarínom, posypeme väčším množstvom orechy+kryštálový cukor+vanilka alebo mletý mak+kryštálový cukor+vanilka, znova pokvapkáme roztopeným margarínom a natesno zrolujeme. Ostrým nožom pokrájame na 2cm široké kúsky a reznou stranou ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200 asi 20-25 min.

    5. okt 2016

    @predajlm dakujeeem 🙂

    5. okt 2016