@stanulik1149 klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka, 1KL soli , trochu oleja a poriadne premiesime, po pol/trištvrte hodine vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, každú rozvaľkáme, pokvapkáme roztopeným margarínom, posypeme väčším množstvom orechy+kryštálový cukor+vanilka alebo mletý mak+kryštálový cukor+vanilka, znova pokvapkáme roztopeným margarínom a natesno zrolujeme. Ostrým nožom pokrájame na 2cm široké kúsky a reznou stranou ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200 asi 20-25 min.
@predajlm dakujeeem 🙂
Prosim
Vas, podelila by ste sa aj o receptik?vyzera to uuuzasne 🙂