611 / 1331
    makovník

    klasické kysnuté cesto : 1/2 kocky čerstvé droždie,2KL kryštálový cukor, voda - urobíme kvások, pridáme 500g hladká múka, 2,5dlc teplého mlieka,1 KL soli, trochu oleja a poriadne premiesime, po pol/trištvrte hodine vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, každú rozvaľkáme, pokvapkáme roztopeným margarínom, posypeme väčším množstvom mak +kryštálový cukor+vanilka, znova pokvapkáme roztopeným margarínom a natesno zrolujeme. Dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom.
    Pečieme na 200 asi 25-30min.

    1. máj 2016

    Mohli by ste prosím raz odvážiť koľko maku a cukru tam ide? Ja som už párkrát robila, nikdy neboli také plne plnky, vaše sú uuuuzasne... Veľká vďaka!

    8. júl 2018

    @ladybaby robím od oka ale skúsim nabudúce povážiť alebo aspoň na lyžice pomerať 🙂

    8. júl 2018

    @predajlm dakujem😉

    8. júl 2018