381 / 1331
    liptovské pirohy domáce

    to je kôprová omáčka? môžem poprosiť celý recept?

    17. apr 2015

    @lucikatn recept - pirohové cesto : 300g hladkej múky, 1 vajce, voda podľa potreby. Plnka - uvarené zemiaky zmiešané s prepraženým maslom a cibuľkou + bryndza- pomer asi 2:1. Pirohy uvarím v slanej vode, hotové scedím, premiešam s prepraženým maslom, polejem zmesou : kyslá smotana zmiešaná s bryndzou a kôprom, dozdobím slaninkou.

    17. apr 2015
    17. apr 2015

    @predajlm ako mam spravit aby mi nevytiekla plnka

    17. apr 2015

    @jankamin zemiaky sú zvarené popučené zmiešané s bryndzou - plnka je hutná, nemá čo vytiecť, na tieto pirohy robím cesto trošku hrubšie, varím kým nevyplávajú na povrch + ešte chvíľu, asi ich dlho varíš a potom zvykne vytiecť.

    18. apr 2015

    @predajlm ahaaa , vdaka 🙂)))vyskusam 🙂)

    18. apr 2015

    @jankamin nech sa Ti podaria 🙂

    18. apr 2015