199 / 1331
    živánska na plechu

    Ahoj. Tvoje racepty su perfektne ked neviem co varit tak len sa pozriem co je v ponuke🙂🙂 tu zivansku prikrivas alobalom? Kolko sa pecie?

    20. okt 2014

    @janabeli ďakujem za hodnotenie 🙂 Neprikrývala som to nakoľko to boli kuracie prsia a tie sa robia rýchlo. Na spodok plechu som dala trochu oleja, potom slanina a klobása pustili šťavu. Piekla som na 200 asi hodinku ale možno to bolo aj skôr hotové, trochu som sa pozabudla pri MK 😀

    20. okt 2014

    diky za odpoved...urcite to spravim...este by som chcela sa ta spytat dobry recept na hneteny jablcenik...mam ich vela ale ani jeden sa mi nezda...

    20. okt 2014

    @janabeli mam v albume ale píšem ti aj tu :
    recept : 500g hladká múka, 250g rastlinného tuku, 2 vajcia, 100g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva. Z uvedených surovín spracujem v mise cesto, hotové rozdelím na 2 polovice, jednu rozvaľkám dám na plech vystlaný papierom, navrstvím jablkovú plnku, prikryjem 2 plátom rozvaľkaného cesta. Vrch popichám vidličkou. Pečiem na 180 cca 25minút. Upečený posypem práškovým cukrom.
    Plnka - jablká nastrúhame na strednom prípadne hrubšom strúhadle, podusím na malom množstve vody do mäkka, vychladnuté osladím podľa chuti cukrom a škoricou.

    20. okt 2014

    velmi pekne dakujeeeeem...🙂🙂

    20. okt 2014