@veroninna1 klasické kysnuté cesto premastené
cesto : 500g hladká múka, kvások - 1 kocka droždia, 2PL cukru, trocha vody, 1KL soli, 2,5dcl teplého mlieka, asi 1dcl oleja
cesto zamiesime, vykysnuté rozdelíme na 2 bochníky, každý rozvaľkáme na plát, na cesto dáme natenko nakrájané kúsky margarínu (palmela, smetol alebo iné) po celej ploche, cesto preložíme zhora do polovice zdola do polovice a zase zľava do polovice, sprava cez neho (neviem to zrozumiteľnejšie napísať- skladá sa ako na lístkové cesto), potom znova rozvaľkáme na plát a pokrájame na štvorce. Mierne natiahneme štvorec a urobíme rožok, jemne zakrúcame aby potom pekne narástol. Hotové dáme na plech vystlaný papierom, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou a makom. Pečieme na 200 asi 25-30minút. Hotové sú nadýchané ako vata a veľmi chutné. Z tohto množstva vyjde asi 25 ks, podľa veľkosti štvorcov.
@predajlm dakujem 🙂
@veroninna1 pridala som do albumu fotopostup prekladania cesta 🙂
mozem poprosit recept na rozky?