18 / 1331
    Bábovka - naša klasika :)

    Cesto : 4vajcia, 30dkg práškový cukor, 2,2dcl mlieka, 2dcl oleja, 30dkg hladká múka, 1 prášok do pečiva, 2-3PL kakaa
    Postup : Celé vajcia vyšľaháme s cukrom na hustú penu, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, olej, dobre premiešame. Odoberieme cca 1/3 cesta a vmiešame do nej kakao + trochu mlieka aby bolo tmavé cesto rovnako husté ako žlté. Cesto lejeme na striedačku do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku, pečieme na 180 asi 40-45min- skontrolujeme špajlou. Hotovú ešte horúcu som ozdobila polevou.
    Poleva : 1 bielok, práškový cukor podľa potreby, rumová aróma, potravinárska farba červená - všetko spolu zmiešame vidličkou do hladka.

    6. apr 2014

    jeej, to ako sa ti tak krásne podarí ju tak namramorovať... mne tá kakaová vždy spadne na dno formy celá.

    26. sep 2014

    @achesa keď lejem striedavo do formy nikdy nespadne. Keď je cesto naliate zoberiem vidličku, ponorím do cesta a jemným krúživým pohybom premiešam, vytvoria sa tak vlnky 🙂

    26. sep 2014

    @predajlm vďaka za tip, určite to najbližšie vyskúšam 🙂

    26. sep 2014
    1. nov 2014

    prosím ta , aké kakao používaš, že je také pekné tmavé cesto? 🙂

    20. dec 2014

    @lindaa33 holandské kakao, bežne ho dostať v každom obchode.Je trochu horkejšie, treba ochutnať a prípadne dosladiť 🙂

    20. dec 2014