14 / 1331
    tvarohové rožky hotové

    hmmmm mnam, aky je prosim recept?

    25. máj 2014

    @eevveelliinn cesto : 500g polohrubej múky, 2dcl mlieka, 13g droždia, 1/2 prášku do pečiva, 2 žĺtka, 1,75dcl oleja, 3 PL kryštálového cukru, 1/2ČL soli
    postup : v mlieku rozmiešame droždie (netreba nechať nakysnúť) pridáme cukor, soľ, prášok do pečiva. Vlejeme to do misy s múkou + olej + 2 žĺtka a rukou vypracujeme cesto. Urobíme valec a rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme do kruhu a pokrájame na trojuholníky (8ks) Na širšiu časť trojuholníka dáme tvarohovú plnku a stočíme do tvaru rožka. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie ďalej od seba -narastú, potrieme rozšľahaným bielkom a necháme 45 minút podkysnúť. Potom pečieme v horúcej rúre na 200 krátko asi 8-10 minút. Hotové pocukrujeme.
    Môžme piecť aj hneď bez čakania na podkysnutie budú dobré ale oplatí sa počkať budú ešte lepšie🙂
    Cesto je veľmi dobré, koláčiky sú mäkké aj na 2 resp.3 deň ak ostanú, pečieme na cesty, dovolenku.
    Z tohto cesta sa dá robiť aj závin - orechovník, makovník 🙂

    25. máj 2014

    @predajlm ahoj, môžem sa spýtať, či to cesto mávaš olejové, nie je to klasické kysnuté cesto....dnes som sa do nich pustila, no zdalo sa mi , že je to veľa oleja, celkovo je to cesto mastnejšie, olejovité...alebo som urobila niekde chybu :-/...

    8. jan 2015

    @72martina áno, nie je to klasické cesto a má byť také ako píšeš, chuťovo je však super a vydrží dlho mäkké

    8. jan 2015

    @predajlm jééééj super ...veľmi preveľmi ďakujem za rýchlu odpoveď...dala som len niekoľko kusov na plech, s tým, že keď to bude nejak tak "čudné" vyhodím to zvyšné...teraz aspoň viem, ďakujem ešte raz za napísanie si milá 🙂 🙂

    8. jan 2015