1 / 1
    25. apr 2024

    Mnaaam

    25. apr 2024

    recept na mäkké medovníky: mne z tejto dávky vychádzajú medovníky na dva plechy

    v hrnci si roztopíme:
    125 g palmarínu + 100 g práškového cukru + 75 g medu + 50 dcl vody = roztopíme a pomaly ochladíme.
    Do takto ochladenej zmesi pridáme:
    300 g hladkej múky zmiešanej s 1 zarovnanou čajovou lyžičkou sódy bicarbody, 13 g škoricového cukru a 1 vajce, ja niekedy pridávam aj štipku prášku do perníka ale nemusí byť. Všetko do vsypeme do vychladenej zmesi a všetko spolu vymixujeme ručným mixérom. Hrniec uložíme do chladničky, ideálne na 24 hodín, ale s cestom sa dá robiť aj po pár hodinách.
    Cesto si vyvaľkáme (ja robím hrubšie medovníky), vykrajené tvary ukladáme na pomastený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 10 minút na 180 stupňov.
    Po vybratí z rúry medovníky HNEĎ potierame rozšľahaným vajíčkom.
    Medovníky sú chutné a hlavne mäkké.

    25. apr 2024

    Aj moja chorá a tiež si pýtala medovníky 🤣🤣

    25. apr 2024