16 / 143
    náš úplne prvý domáci chlebík, dnes už robíme pravidelne
    patkaaa
    autor

    Chlieb bez miesenia:
    1 šálka = 2,5dcl vody
    3 šálky hladkej múky
    1,5 šálky vlažnej vody
    0,5 čl sušeného droždia
    1,5 čl soli
    drvená rasca alebo iné semienka

    V miske spolu zmiešame najskôr suché ingrediencie, potom pridám vodu a premiešame. Zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote odpočívať 12hod. Potom cesto premiešame, zapneme rúru na 230°C a keď sa vyhreje vložíme chlieb a pečiieme ho 30min. zakrytý a potom ešte 20-30min. odokrytý (toto si treba vyskúšať, ja som ho po tých 50 min. mala vo vnútri nedopečený a 60 min. je pre mňa akurát, mojej mamine stačí piecť tých 50 min. a má ho super). Keď ho z rúry vytiahneme, potrieme ho vodou.
    Ja chlebík z tejto dávky pečiem v janskej mise vystlanej papierom, z tohto množstva tam pekne pasuje a má pekný tvar.

    14. jún 2015

    @patkaaa tento chlebík určite vyskúšam

    10. okt 2015

    je výborný aj ja ho robievam 🙂 🙂

    10. okt 2015
    patkaaa
    autor

    @jukov Odporúčam určite, robila som už aj všelijaké obmeny, menila som rôzne zdravšie múky, pridala som už aj semienka všetkých druhov, dokonca som už aj zpiekla doň údenú klobásku a vždy bol výborný. 🙂

    11. okt 2015