1 / 1

    https://www.postoj.sk/154603/dolinkova-ich-nezr... k tým benefitom zo ZP dosť zaujímavý článok. Skús čítať. Prečo a kto to zrušil.

    27. apr 2024

    @zalka Zubné benefity zrušila Dolinková…
    Všeobecka je v dlhoch,doteraz zaplatila na zubných benefitoch takmer 30mil.a už to nemohla platiť,súkromné poisťovne Dôvera okolo 20mil. a Union 17.mil.to chceli ponechať pre svojich poistencov,ale nemohli,bola by to “nekalá súťaž”…

    27. apr 2024

    My obyčajní ľudia vôbec netušíme čo všetko je za tým...

    27. apr 2024

    @21914477 čítala si ten komentár od Jana Ježíková

    Zdravotnícka analytička a bývalá štátna tajomníčka na ministerstve zdravotníctva.

    táto pani nepatrí k vládnej garnitúre, bola v predošlej.

    27. apr 2024

    @zalka byvala statna tajomnicka za sandala banda Krajciho... ktovie kde tie peniaze naozaj skoncia. tak ako peniaze z II. piliera atd. samozrejme vsetko pre nase dobro...

    27. apr 2024

    @chillibubble asi do toho vidí viac ako my .. nemáš ten pocit?

    27. apr 2024

    @zalka ona vidi do toho, kde sa tie peniaze realne pouziju? nie, nemam ten pocit. v idealnom state mozno, u nas ani nahodou...

    27. apr 2024

    @zalka nebuď smiešna , jasné že to zrušilo ministerstvo 😉

    27. apr 2024

    @chillibubble nejdem sa s tebou naťahovať, ak si čítala článok tak to vysvetluje, prečo v tom sťaby prsty dolinková nemá.
    A zase ako sa použijú tie peniaze to ona nevysvetluje. Ani ja neviem ako sa použijú alebo nepoužijú a to nevieš ani ty.

    27. apr 2024

    @chillibubble Je zbytočné diskutovať….
    Táto vláda zlodejov im natlačí a ľudia uveria všetkému,dokonca aj keď prídu o úspory v 2.pilieri veď inak by skončili na amerických účtoch a Ficko im postaví z toho diaľnicu,ktorú sľubil už v r.2010 že bude..

    27. apr 2024

    @namina prosím prečítaj si ten komentár čo som prilepila link, a potom píš. Dík.

    27. apr 2024

    @zalka nemusím to čítať,brat pracuje pre súkromnú poisťovňu a nariadenie prišlo z MZ…
    Inak ozaj,ak máte niektorá okuliare,tak využite aj tento benefit,aj na ten príde rad…

    27. apr 2024

    @21914477 agentúra JPP funguje najlepšie 🙂

    27. apr 2024

    @zalka prečítaj si viac článkov k tomu a nechytaj sa jedného . Zmien ktoré sa chystajú bude ešte viac s páčiť sa ti nebudu

    27. apr 2024

    @namina túto pani som čítala už skôr v inom médiu, akurát dnes niekde v správach komentovala rozhodnutie vlády ohladom ružinovskej nemocnice a rázsoch, kritizovala to rozhodnutie ... to len na margo toho, že si myslíš, že ježíková kope za túto vládu, nekope.

    27. apr 2024

    @namina ona neporozumie tomu,že niekto musel prísť so zmenou návrhu a súkromné poisťovne to neboli🤔

    27. apr 2024

    @21914477 vidím 🤣🤣

    27. apr 2024

    @zalka toto mám v aplikácii , takže poisťovňa klame ???

    27. apr 2024
    27. apr 2024

    @namina hm nemôže zavádzať? ved vinník sa musí nájsť... pýtam sa ešte raz, čítala si komentár od ježíkovej čo som pripla hore?
    Prečítaj si ho, ...
    výňatok
    "Našla inšpiráciu u Ódora?

    Možno alebo určite sa inšpirovali minuloročným návrhom Ľudovíta Ódora, ktorý toto opatrenie spolu s ľuďmi z ministerstva financií opísal v Návrhu na ozdravenie verejných financií v októbri 2023."

    27. apr 2024

    @namina ani tomuto neuverí🤣

    27. apr 2024

    @zalka nevysvetluje? tato cast podla mna "vysvetlenie" je a v nasom state je to utopia... si pockam na tie preplacania lepsich liekov, skorsie terminy a objednavanie obvodakom k specialistom. jedine ze by nie...

    "Ľudia si na to zvykli a ani netušili, že tieto peniaze idú z peňazí, ktoré mali byť použité napríklad na úhradu výnimkových liekov alebo skracovanie čakacích zoznamov na kardiooperácie, kde pacienti zomierali.

    Ako rodina by ste si radšej dali uhradiť zubný benefit, plienky pre bábätká, ktoré sa narodili vo vašej poisťovni, alebo by ste radšej chceli úhradu niekoľkotisícového lieku pre člena vašej rodiny alebo rýchlejší dátum život zachraňujúcej operácie, alebo lepšiu dostupnosť lekára špecialistu? Asi viem, čo by ste si vybrali.

    Zdravotné poisťovne majú kopu peňazí a kopu ľudí. Tým, že tá kopa ľudí nebude riešiť dva milióny žiadostí ročne o zaplatenie zubných benefitov, možno sa poistenec raz dočká v ambulantnej starostlivosti aj plošnej asistencie pre každého, kto si nevie nájsť špecialistu, kto si ho síce našiel, ale do termínu možno nedožije.

    Alebo možno môžeme očakávať až utopistické riešenie, že by nám raz všeobecný lekár, ak nám indikuje vyšetrenie u špecialistu, ponúkol rovno aj termín."

    27. apr 2024

    @21914477 a čo ti mám napísať? že som nikdy žiaden benefit nevyužila. Že sa čudujem tomuto hallo čo vzniklo. A že prekvapilo to aj mňa, prečo takto rýchlo. A potom som našla komentár od Ježíkovej. Dáva to zmysel.
    Kto je tu taký, že od prvého dňa využíval všetky benefity od ZP, čo dostal?

    27. apr 2024

    @zalka stránka ministerstva zdravotníctva,potvrdí to isté čo JPP🤣

    27. apr 2024

    @chillibubble áno aj ja som zvedavá, kam tie peniaze ZP pôjdu. Ked mne prekáža to vytváranie zisku z odvodov u ZP.
    Z môjho pohladu veľmi zle nastavené, a už roky rokúce. Žiaľ.

    27. apr 2024

    @zalka to,že si ho ty nikdy nevyužila neznamená,že iným nepomohol…

    27. apr 2024

    Tak zubne benefity by sme nejak ozeleli, skoda tych inych veci. Napr ze ako prve sa museli riesit trestne veci, aj zrusenie usp, to bolo uuuuplne nevyhnutne. Aj rtvs sa musi prekopat. A mjsi zmenit nazov.
    Zrazu uz potraviny nie su take drahe, ani ten benzin. Ani ta obranna zmluva uz nevadi, hoci sa obliepalo slovensko s bilbordami, na ktorych boli mena zradcov.
    Ale tu si volicky tejto bandy vyberu jednu vec a s tou budu tocit dookola.
    Dobry umysel by som verila, keby to bola jedna pochybna vec, ale tu sa na nas ruti cely valec!!!

    27. apr 2024

    @21914477 áno, kým si ludia zvyknú, a zase ak 2000000 žiadostí bude, na ten ktorý benefit a bude tak štedrý ako boli zuby tak aj to zrušia si myslím.

    A áno, ked som kupovala okuliare, opýtala som sa na zlavu v optike čo mám v ZP ako benefit tak sa pousmiali, ale boli zlatí povedali, že bez ich programu by tá cena aj zo zlavou od ZP bola vyššia a poslali mi zdarma puzdro na okuliare.

    27. apr 2024

    @michaelkanr a ty si zabudla?Veď nemohli riešiť potraviny,hypotéky,benzin..Najprv sa museli postarať o mier a pokoj🤣

    27. apr 2024

    Nehovoriac o tom, ze volici tejto vlady ich urcite nevolili s vidinou toho, ze si budu musiet uzahovat opasky. O tom nebola zo strany fica ci pelleho ani danka absolutne rec. Prave naopak, natacali videa, ake je co drahe, bilbordy boli, ze chceme lacnejsie potraviny.
    Klik. O pol roka neskor a zrazu aj volici tejto vlady zabudli, ze vlastne chceli tie lacnejsie potraviny. Teraz veria, ze bojuju za cistejsiu kulturu, hlavne aby bola slovenska a za to, aby nasi muzi nemuseli ist do vojny.
    Som velmi zvedava, kam az moze tato vlada zajst a volici jej to budu stale zrat.
    Bodaj by sa ozaj zaviedli opatrenia, ktore su nevyhnutne, vidiet, ze nebude problem to prijat, pochopit, este aj vysvetlit nevidomym. Skoda len, ze tie peniaze neskoncia tam, kde by mali.

    27. apr 2024

    @zalka inak keby tam ostal Odor, tak to vysvetlenie Jezikovej by som brala. aj by som verila ze tie peniaze pojdu tam kam pise. kedze je tam Fico, je mi jasne ze sa to zas len rozkradne...

    27. apr 2024

    @chillibubble ja netuším kde peniaze pôjdu, ako sa využije to čo poisťovne ušetria ( možno si vyplatia akcionári vyššie dividendy, ktohovie) ... ja som len chcela upozorniť na to vysvetlenie Ježíkovej, aby ľudia sa možno zamysleli... ako jasne, milo by prekvapilo až by prídem k zubárovi a nebudem doplácať za ošetrenie toľko ako teraz ale doplatím menej, lebo mu ZP pošle za výkon a úkon viac peňazí,... detto aj iný lekári, alebo nemocnice... čo bude netuším.

    27. apr 2024

    @zalka cudujes sa hallo co vzniklo? Vdaka benefitom na zuby sa zvysila pravidelnost preventivnych prehliadok (mari sa mi ze o 12%). A nielen u zubara. Ale aj vseobecny gynekolog urolog, nakolko si musela splnit podmienku vsetkych prehliadok. A vzdy je lepsie a aj lacnejsie pre stat predchadzat chorobe prip akekolvej ochorenie podchytit skor ako ho riesit uz v pokrocilejsom stadiu. Cize benefit ludi motivoval k uvedomelemu pristupu. Bol dobre nastaveny. Ale vsak vratme sa pokojne o 30 r spat. Nakradnuteho ma mafia stale malo

    27. apr 2024

    @zalka sko nad čím sa máme zamyslieť? Veď sme vedeli,že Dolinková klame a návrh prišiel z jej ministerstva a potom to chcela hodiť na zdravotné poisťovne…

    27. apr 2024

    @zalka no tebe stačí taký článoček a všetko je ok. A ešte aj tam je písané, že ministerstvo to riešilo...takže pokyn išiel od Dolinkovej, teda od smero-hlasu... ze veď šetria, na tretie lietadlo, piatu jachtu a desiatu vilu...

    27. apr 2024

    @minutka áno samozrejme máš pravdu, prevencia je lepšia.
    @oriesocek áno samozrejme máš pravdu. Nekriticky, bez zamyslenia máš pravdu.
    @21914477 áno samozrejme máš pravdu, asi preto Ježiková píše, že bez zmeny zákona by to dolinková spraviť nemohla, akurát som nepostrehla, že by sa tento zákon zmenil. A áno máš pravdu.

    27. apr 2024

    možno ste postrehli že sono pŕs ak budeš chcieť , budes si ho sama platiť , mamografia sa posúva na vek od 45 rokov ....fakt tomuto štátu záleží na ľuďoch

    27. apr 2024

    @namina áno postrehla a tiež aj to, že v zahraničí od sona u mladších žien upuštajú, že to nie je dobré preventívne vyšetrenie. Že býva zbytočne pozitívne, u žien s cyklom skrz to kedy idú na sono, že v prsníkoch sa dejú zmeny v priebehu cyklu.

    A všimla si si, že 1.9. už neni dnom pracovného pokoja. A deti od 1.9.25 pôjdu do školy. Tento rok ešte nie, lebo prvý september je nedeľa.

    27. apr 2024

    @namina prosim,kde najdem nejake info k tomuto o sone prsnikov? Ako uz ma fakt vytacaju

    27. apr 2024

    @alexandra_saska ja som to čítala tu https://www.aktuality.sk/clanok/EqWyg1H/prevent... ale je to starší článok z roku 2023 angažovali sa v zrušení preventívneho sona poslanci SME RODINA.

    27. apr 2024

    @zalka zaujimave,min rok u nas na to zomrela mlada zena 🥺tak myslim,ze aspon mala prevencia je lepsia ako ziadna

    27. apr 2024

    @alexandra_saska hej vraj samovyšetrenie je vhodné, ak je už nález (hrčka) tak potom sono spravia a riešia.
    Ako hovorím, ja som našla starý článok, o tom že to Kollarová sme rodina pretláčali to zrušenie ale vtedy sa to neschválilo. To teraz či niečo vláda rieši neviem nepostrehla som.

    27. apr 2024

    @namina nepamatas si, kde si to čítala alebo počula?

    27. apr 2024

    @kika2565 ale tusime... Stoji za tym nase rozhodnutie vo volbach... Alebo teda rozhodnutie mnohych nasich spoluobcanov, ktori sa zas a znova nechali opit rozkom..

    28. apr 2024

    @namina mamografia od 45r dava zmysel... To je zhruba vek, kedy sa zacina preklapat pomer riziko - benefit v prospech momografie..

    28. apr 2024

    @zalka dokazes obhajit aj tie dalsie body na fotografii, alebo ta zaujal len ten benefit, ku ktoremu existuje jedno vyjadrenie nejakej pani jezikovej?

    28. apr 2024

    @zalka
    dosť neskoro keď je už hmatateľná hrčka.

    28. apr 2024

    @nika80 idem to pohľadať

    28. apr 2024

    @mapa mňa zaujalo to, nakoľko som tu čítala priveľa diskusii o tom ako si to mohli dovoliť zrušiť a pripraviť ľudí o peniaze, nemám dôvod obhajovať niecie kroky...

    @mondolina niesom lekár aby som to vedela posúdiť, ty si lekár? Príklad na preventívnu máš nárok 1x za rok, chodíš február príklad. Spravia vyšetrenia všetko je ok, spravia sono všetko je ok. Hurá si zdravá. Príde september a ty si nahmatas hrčku...čo teraz? Čakáš do februára? Alebo riešiš hneď? Osobne by som riešila hneď aj napriek tomu sonu vo februári, kt. bolo negatívne. Asi v nejakom takom kontexte to mysleli v min.volebnom období poslanci SME rodina si myslím. A áno prevencia sonom má zmysel podľa mňa u žien s rizikom, tj ich matky, tetky, staré matky ochoreli na rakovinu prsníka alebo mali nejaké cysty. U ženy v reprodukčnom veku, kt. nemá predispozíciu je to také otázne.
    Niekedy menej znamená viac. Ale ako píšem nie som lekár.

    28. apr 2024

    @zalka
    veru nie si lekár 😉

    28. apr 2024

    @mondolina niesom, ty áno? Tak mi vysvetli v čom sa podľa teba mýlim... Že nemam krvavé oči a snažím sa na to pozrieť sedliackym rozumom. A navyše fakt nič aktuálnejšie som na nete nenašla len článok spred roka.

    28. apr 2024

    @zalka asi preto,lebo kym to ty nahmatas,na sone to moze byt uz davno vidno,preto by som to nezavrhovala,jasne,niekedy vyrastie pomedzi to,ale takto sa to da odhalit ovela skor. Plus cysty,zrasty a dalsie a dalsie veci.

    28. apr 2024

    @alexandra_saska si písala o žene od vás kt.min.rok zomrela, čo je samozrejme smutné...asi nevieš čo bolo ako prvé...či sono u nej alebo tá hrčka.

    Ja tomu rozumiem a či sa dá skôr odhaliť no možno. Pre ženy s nepravidelným cyklom je dosť ťažké si naplánovať sono lebo tuším najpresnejšie výsledky (neskreslene) sú v prvých dňoch po menzese, detto keď riešiš kontrolu krčka maternice a robia ster. Pri vyšetrení v neskoršej fáze cyklu sa môžu v dôsledku hormónov výsledky skresliť. Čiže až takú výpovednú hodnotu to nemá. A tiež, ako si napísala vyrásť môže aj pomedzi to. Počas roka lebo na sono sa nechodí každý mesiac.
    Ak sa spolahnes na sono, a počas roka si nevyšetrujes sama prsníky tak po roku ozaj na ďalšom dome moze byť už neskoro. Ako určite sono má zmysel aj pri mladších ročníkoch ak je predispozícia.

    28. apr 2024

    Tak potom čo platí poisťovňa v rámci prevencie rakoviny semenníkov u mužov ? Uhrádza im mesačne tehotenský test aby sa zachytila prípadná rakovina semenníkov v začiatkoch.Tiež nie, tiež by sa mali samovysetrovat.

    28. apr 2024

    @zalka pozeram, ze si trosku viac mimo. Preventivky su podstatne a maju nezastupitelne miesto v odhalovani chorob...https://www.vszp.sk/benefity/zoznam-benefitov/p...

    28. apr 2024

    @oriesocek máš pocit, že som proti preventivkam? Len preto, že som napísala že sono prsníkov nemusí odhaliť rakovinu ak sa nestrafi do problémov? A že som sa opýtala, že ako sa rieši preventívna u chlapov? Tak fajn ak máš ten pocit. Ja ti ho neberiem.
    Za mňa určite je plusom samovysetrenie a sono ak sú ťažkosti. Za teba asi len to sono, a to že jedno sono ročne ti nič nemusí riešiť kľudne prehliadaj ďalej. Ale ja som mimo, áno samozrejme...."máš pravdu".

    A nezabudni ak s takým návrhom príde vaše milované PS, že rušiť sono v rámci prevencie tak ten návrh vychval do nebies. A doteraz som iné zmienky ako rok staré články od SME Rodina, ktorá bola súčasťou minulej vlády nenašla. Nenašla som aby toto riešila terajšia koalícia, ako to tu ktosi nadhodil.

    28. apr 2024

    https://www.facebook.com/share/v/aHqGFUjpNekYkUdQ/
    Mihal tu dostatocne jednoducho vysvetlil, kolko penazi si z nasich dochodkov ficot ukradol novelou zakona z decembra.

    29. apr 2024