72 / 77

    rozkvas: 110 g raznej chlebovej muky+ 120 g vody+ 1PL kvasku materskeho
    rozkvasit aspon na dvojnasobny objem, moj sikilak to teraz v teple za 6-7 h zvladne, nesmie klesnut bude prekvaseny a cesto sa bude lepit, v rure uz nenabehne...

    cesto: 260 spaldova hladka muky, 260 g spaldova chlebova, 225 g spaldova celozrnna, 375 g vody, 225 kvasu, 2 čl sol, stipla vit C, 1cl chbeboveho korenia alebo kmin, 2 PL lanove semienka

    zamiesit nelepive cesto, 2 h nechat nakvasit a kazdych 30 min prekladat teda 3 x pocas 2 h), vyformovat bochnik, posypat skrobom a nechat finalne nakysnut 2-3 h v osatke. Piect so zaparou 225 15 min, vybrat zaparu znizit t na 200 15 min, otocit bochnik a dopiect pri 175 10-15 min podla rury. Po vybrati dat na mriezkuz a postriekat vodou.

    9. feb 2017