1 / 77
    jablkovy mrezovnik, bananove muffiny

    recept:
    jablkovy mrezovnik: trené cesto: 260g špaldovej múky, 100 g polohr. múky, 150 g kryš. cukru, 250 g maslo , 2 vajíčka, 2 čl vinny kamen (bez fostatovy pdp) plnka: asi 1kg postrúhaných jabĺk, hrozienka, lyžička mletej škorice, 1-2 polievkové lyžice kryš. cukru

    POSTUP PRÍPRAVY

    Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto a necháme odpočívať v chladničke. Zatiaľ si ošúpeme a nastrúhame na hrubšie jablká. Pridáme podľa kyslosti jabĺk kryš. cukor, škoricu, hrozienka a premiešame. Necháme odstáť a zatiaľ si vyváľame ½ cesta. Cesto je veľmi krehké a tak ho váľam na alobale trochu hrubšom a tak prenesiem na suchý plech. Alobal najprv trochu pomúčim aby sa cesto až tak neprilepilo.
    Na vyváľané cesto natrieme slivkový lekvár. Jablká nám pekne pustia šťavu, kr. vytlačíme rukami a takto čiastočne odšťavené jablká ukladáme na cesto. Zo zbytku cesta opäť na alobale vyváľame plát a pokrájame nožom na pásiky, kt. na ukladáme na vrch jabĺk a tak vytvoríme mriežku. Cesto je na trochu menší plech ako je klasický, iný sa mi do rúry nezmestí ☹.
    Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30-35 minút.

    25. okt 2015

    recept:
    bananove muffiny: 1 banan, 1vajce, 100 g cukru, 60 g maslo roztopene, 1 lyzicka pdp bez fosfatov, 200 ml mlieko, 100 g hladkej muky spaldovej celozrnej, 100g polohrubej celozrnej obycajnej
    pustup: banan popucit, pricad vajce, cukor vyslahat, pridat mlieko, maslo, muku, pdp, vymiesat, plnit do 2/3 kosickou na mufky. piect asi pri 175 C asi 15-20 min

    25. okt 2015

    Koláčik, práve papám a je výborný 🙂 ďakujem za inšpiráciu.

    26. okt 2015

    @katka2602 fiha to je rychlovka, som rada ze chuti.

    26. okt 2015

    @mskorica pridala som tam aj ražnú múku, lebo som to mala ako lepidlo :D a je výborný.

    26. okt 2015

    @katka2602 Ja tiez musiem sem tam prisipat muku, ked sa lepi a potom ked pridam je cesto penej lepive a odpiepa sa od stien misy a lepsie sa s nim robi. Ono ta muka hodne meni vlastnosti od vyrobcu k vyrobcovi a taktiez sarze. je taka trochu nevypocitalna 🙂 ale strasne chutovo dobráááá.

    26. okt 2015