misinka0611
26. jún 2023
264 

Poklad viedenských Álp - vodopády Myrafälle.

Vodopády Myrafälle sa nachádzajú v obci Muggendorf v Dolnom Rakúsku a od Bratislavy sú vzdialené približne 1,5 hodiny cesty. 

Parkovisko je hneď pri vodopádoch a je zadarmo. Síce je menšie, ale s parkovaním cez týždeň okolo obeda sme nemali žiadny problém. Cestou na vodopády sa dá parkovať aj na iných spoplatnených parkoviskách. 

Hneď pri vstupe sa nachádza väčší dom pri jazierku, ktorý slúži na predaj lístkov, reštaurácia a menšie detské ihrisko s jazerom.  Zaujímavosťou je, že dom v ktorom sa predávajú lístky je stará vodná elektráreň, ktorá vznikla už v roku 1912. 

Celková výška vodopádov je 125 metrov a denne tu pretečie až 5 miliónov litrov vody. Počas stúpania sme zdolali 26 kľukatých mostov, množstvo schodov a lávok. Na oddych slúži dostatočné množstvo lavičiek, ktoré sú v tieni. Vodopády boli sprístupnené širokej verejnosti už v roku 1802. Náročnosť túry je minimálna a preto sú vodopády vhodné aj pre najmenších návštevníkov. Trasu s kočíkom ale neprejdete, preto je vhodné si zobrať nosič, ideálne ak je dieťa už chodcom. 

Vodopády poskytujú tieň počas horúcich dní, ale treba rátať s vysokou vlhkosťou a dusnom. 

Okrem vodopádov odporúčam pokračovať aj na skalu Hausstein, ktorá je vysoká 60metrov a poskytuje fantastický výhľad na okolitú prírodu.  Môžete si na nej vyskúšať aj športové lezenie s vlastným vybavením. 

Vstupné pre dospelú osobu je 5€ a pre deti od 6 rokov 1,50€.  Lístok si treba odložiť, budete ho ešte potrebovať 🙂

#tip_na_vylet  #rakusko #vodopady 

Este by bolo vhodne spomenut ze to naozaj nieje velke a cele sa to prejde za 15 minut 🙂 Aby nebol nikto sklamany ked pojde koli tomu 1,5 hodiny z Bratislavy 😀

Takze radsej skombinovat este s inou atrakciou.

26. jún 2023

@inaemre Nám tá trasa trvala určite dlhšie keďže sme išli s detmi a tie idú pomalšie 😀 + určite by som išla na skalu Hausstein ako mám na poslednej fotke tú tabuľu. Zastavili sme sa aj na ihrisku takže sme tam boli dlhšie celkovo 🙂 Ale pre nás to bola taká zastávka na unavenie detí, keďže sme pokračovali ešte ďalej ⛰🙂 Samotné vodopády niesu na dlho, to by veľmi vhodné pre deti potom neboli ak by museli dlho šlapať 😀

26. jún 2023

@inaemre samotne vodopady prejdes pomerne rychlo ale mozes pokracovat dalej dalsi okruh ma nieco okolo hodiny slapania, su tu ale aj rebriky, nuektore sa daju obist, nuektore musis prejst takze treba zvazit ako velke su deti. Dole pri vstupe je pekne jazietko kde sa mozu der tiez zabavit. Myslim ze pekny celedenny vylet

26. jún 2023

@lauraa dakujem. Bola som tam minimalne 50x 😀 Poznam majitelov tej restauracie dole.

26. jún 2023

@inaemre nie su to slovaci?

26. jún 2023

@lauraa majitelia nie. Casnikov alebo pomoc v kuchyni niekedy aj Slovakov maju.

26. jún 2023

Začni písať komentár...

Odošli