maggie20
16. dec 2021
1405 

Detské oblečenie na zimu a zimné športy

Vianočné sviatky a prázdniny máme vo zvyku tráviť v horách. Nie je nič čarovnejšie, ako útulná chatka vykúrená krbom, cencúle visiace zo strechy a snehová pokrývka kam len dovidíte. A keď už máme dosť ticha a samoty, stačí sa presunúť na lyžiarske stredisko, kde to doslova sála energiou a dobrou náladou. Nikomu tam nevadí počasie niekoľko stupňov pod nulou alebo celý deň padajúci sneh. Eufória z lyžovania, sánkovania a snowboardingu doplnená horúcim čajom všetkých zahreje.


pixabay.com

Zrejme ako každá mama, aj ja pokaždé rozmýšľam, ako deti obliecť, aby im nebola zima a pritom neboli naobliekaní ako takí snehuliaci. Vždy to samozrejme závisí aj od samotného počasia. Či svieti jasné slnko, koľko stupňov je na teplomere, ale aj od aktivity, ktorú plánujeme vonku robiť. Základom nášho zimného šatníka sú ale tieto kúsky, na ktoré nedáme dopustiť.

Detské termoprádlo

Deťom ho obliekam v zime von už od ich troch rokov. Z môjho pohľadu je praktickejšie ako bavlnené detské spodné tielko a pančušky. Posúďte aj vy:

  • Termo oblečenie pre deti je cielene vyrábané na pohyb a aktivitu v chladnom počasí. Odvádza pot a zároveň rýchlejšie schne ako bavlnené tielko.
  • Na spodné tielko treba vždy ešte tričko s dlhým rukávom. Funkčné termoprádlo s dlhým rukávom nahradí tielko aj tričko.
  • Ak ostanú chodidlá z nejakého dôvodu mokré, stačí vymeniť ponožky, netreba prezliekať celé pančušky.

Nám sa osvedčilo termoprádlo od značky Husky. Je teplé a aj napriek tomu, že ho počas zimnej sezóny často periem, je stále pekné a nevyťahané.

Husky Active winter detský set termoprádlo

Najteplejšia vrstva z kolekcie termoprádla od Husky, ideálna pre použitie jeseň - zima. Spoľahlivo odvádza všetku vlhkosť od tela a zároveň perfektne udržuje telesnú teplotu.

Nákrčník

Používame ho namiesto šálu. Deti majú nákrčník radšej, pretože ich neškrtí ako priveľmi utiahnutý šálik. Pri lyžovaní je tiež praktickejší, nezavadzia a nerozväzuje sa. Tento nákrčník pre dievčatá sme ešte nevyskúšali, ale páči sa mi na ňom, že prekryje aj plecia.

Unuo detský nákrčník z fleecu so suchým zipsom, Jednorožce

Bežné nákrčníky majú jednu rovnakú vlastnosť. Zamotávajú vrkoče, aj nervy mamičiek, v neľútostnom boji „No to si ho teda vezmeš“!

Rukavice na šnúrkach

Keď kupujem deťom nové rukavice, musia byť hlavne nepremokavé, zateplené a ideálne také, ktoré sú spojené šnúrkou. Nemusíme potom na svahu strácať čas hľadaním rukavičiek vo vreckách a na zemi.

Vyskúšali sme napríklad tieto zimné palčiaky Lewro zo Sportisima a sme s nimi spokojní. Sú nepremokavé a predĺžené, ruka je v teple.

Lewro PINO Detské palcové rukavice

Detské palcové rukavice Lewro PINO s hrejivou výplňou z mikrovlákna udržia ruky vašich detí v teple. Sú vodeodolné a priedušné. Na boku majú zips pre ľahšie obliekanie.

Čiapka so šiltom

Teplá zimná čiapka so šiltom dobre poslúži keď silno sneží. Tvár je aspoň trochu krytá a vločky nepadajú rovno do očí. Vo vyšších nadmorských výškach v horách býva slnečné žiarenie silné a šilt oči tieni.

Pre najmenšie bábätká je vhodná napríklad čiapka so šiltom a so zaväzovaním od výrobcu Sterntaler.

Sterntaler 4602110 534 Hellgrau detská čiapka

Zloženie:
podšívka: 76% bavlna , 24% polyester
vonkajšia časť: 90% bavlna , 10% elastan

Staršie deti, ktoré lyžujú, už majú väčšinou helmu a lyžiarske okuliare, ktoré chránia tvár a oči pred snehom a slnkom. Na sánkovanie a hry v snehu sa im ale kvalitná zimná čiapka tiež zíde.

Zimný overal alebo súprava

Overal viac využijete pri menších deťoch. V obchodoch, kde predávajú detské oblečenie, sa dajú kúpiť pre najmenšie deti aj overaly, ktoré môžete pomocou zipsov upraviť na fusak.

Pre staršie deti je praktickejšia súprava nohavíc a bundy. Keď kupujem športové oblečenie na lyžovanie alebo na hranie v snehu, zohľadňujem nasledovné detaily:

  • lyžiarska vetrovka musí mať kapucňu. Ideálne je, ak sa dá spodná časť bundy utiahnuť gumičkou aby nepodfukovala
  • súprava musí mať samozrejme snežný pás
  • nohavice musia mať regulovateľné traky, pás s gumou kvôli väčšiemu pohodliu pri pohybe a vnútorné manžety na spodku nohavíc

My máme doma lyžiarov - začiatočníkov a už druhú sezónu nosia túto súpravu od Alpine Pro. Sme početná rodina a lyžovanie je pre nás teda celkovo finančne náročný šport. Táto súprava je cenovo prístupná, ale napriek tomu sme s ňou spokojní.

Detský set PIERO 4 ALPINE PRO

Detská lyžiarska súprava PIERO 4 je vyrobená z nepremokavého a paropriepustného materiálu odolného voči vetru s membránou PTX SNOW a funkčnou úpravou ECO PFC FREE.

Máte aj vy nejaké obľúbené kúsky oblečenia pre vaše dievčatá a chlapcov, ktoré vám pomáhajú udržať ich počas zimných športov a hier v teple?

*Uvedené ceny produktov boli platné v čase publikovania článku. Časom sa môžu líšiť.

Môj má 2 roky a nosí už termo, ja niesom zástanca pančuch. Máme termo z Lidla a je veľmi dobre kvalitou, dávam mu to rovno pod overal alebo oteplovaky a už len mikinu hore a bundu. Nákrčník tiež využívame ale máme od značky rebel. Šál má tiež od nich príjemné teplý no nebolo kedy ho ešte toho roku vytiahnuť. Taktiež aj zimnú čiapku na od nich.

19. dec 2021

Začni písať komentár...

Odošli