lulu939075
13. máj 2016
2891 

Recenzia ergonosičov - Bimbi staršia verzia

Bimbi Nosič látkový

Verzia : február 2016

Parametre :                         BIMBI MINI                    BIMBI MAXI

Vek dieťaťa:                    1 mesiac - 3 roky            4 mesiace - 4 roky

Hmotnosť dieťaťa:            3,5 - 20 kg                            7 - 20 kg

Šírka nosiča:                         27 - 42 cm                        33 - 48 cm

Výška nosiča                            30 - 42 cm                       36 - 48 cm

Obvod bedrového pásu        56 - 130 cm                      56 - 130 cm

Ako prvý sa mi do rúk dostal nosič Bimbi. Veľmi ma prekvapilo, že ho šije maminka ktorá nikdy predtým nešila : http://www.lenivyrodic.sk/ludia/rozhovor-s-vitazkou-sutaze-o-najkrajsi-vyrobok-od-mamky-2015/

Citujem : "K šitiu som sa dostala náhodne. Hrabala som sa na YouTube a narazila na jednu návrhárku, ktorá mala DIY videá o šití. Vyzeralo to tak jednoducho, že som si do týždňa kúpila svoj prvý šijací stroj. Do hodiny som ho už vedela sama obsluhovať, hoci k šitiu som nikdy predtým nemala vzťah, bolo to prvýkrát, čo som šliapala na pedál.

Ideme ďalej : 

Popravde musím podotknúť že na prvý pohľad vyzeral úžasne, bohužiaľ keď som mala tú možnosť ohmatať ho, veľmi ma sklamal. Moje prvé stretnutie s Bimbi bolo na mojej podpornej skupine, kde bolo malinké bábätko. Všimla som si, že bedrový pás je úplne zlomený a nosič je bábätku veľký aj keď výrobca uvádza, že je vhodný od narodenia. Nosič som ďalej neskúšala,  no povedala som si, že si jeden požičiam a otestujem ho. Tak poďte testovať so mnou:

Vizuálne zhodnotenie nosiča

Nosič na prvý pohľad vyzerá veľmi dobre, no už pri prvom dotyku ma maximálne prekvapilo, ako dokáže výzor klamať. V bedrovom páse sa ukrýva nekvalitná lacná karimatka, látka z vonkajšej strany je riedko tkaná, z vnútornej strany chrbtovej opierky ma prekvapil flanel a vnútri chrbtovej opierky akási výstuž.

Nosenie

Dala som si teda nosič na seba. Ďalšia vec čo ma zaujala je popruh na bedrovom páse: veľmi jemne tkaný, vlákna sa pod prstami rozchádzali. Preto tam je ale ešte jedna spona navyše, aby to držalo pokope a teda nešmýkala sa pracka. Pre mňa veľmi zložité nastavovanie, a aj vďaka spone sa pracka stále šmýkala. Nosič bol mojej takmer 18-mesačnej veľký. Nevedela si uložiť ruky, ktoré jej nešli dať ani hore, keďže bol vysoký ani dole, lebo to už by bola úplne ako novorodenec s C-čkovým chrbátikom. Ramenné popruhy boli veľmi krátke a končili mi na lopatkách. Ďalej sa mi popruhy zarezávali do chrbta a pod pazuchou, keďže boli na chrbtovú opierku prišité príliš vysoko. Ak človek nemyslel na tieto všetky veci, dalo sa v nosiči nosiť, no necítila som to tak, že by v ňom bolo moje dieťa bezpečne.

Ideme to trošku rozobrať detailnejšie :

Bedrový pás :

Veľmi mäkký, tenký, pri zúžení nosiča na novorodenca sa láme. V bedrovom páse sa ukrýva pravdepodobne tenšia karimatka. Bedrový pás nie je prešívaný ani členitý. Široký je dostatočne. Popruh na bedrovom páse je nevhodný na nosenie detí. Pracky vyzerali dobre a bezpečne a podľa výrobcu by mali odolať 40kg.

Chrbtová opierka :

Látka použitá na chrbtovú opierku je krásna dizajnovo, ale nevhodná na nosič. Z vnútornej strany flanelová látka a opierka vystužená akýmsi vatelínom alebo niečím mäkkým. Kamarátka pri testovaní zhodnotila : "to je jak vankúšik". Áno príjemne mäkká, ale mimo zimy je nosič teda nepoužiteľný. Chrbtová opierka sa skracuje na výšku z vnútornej strany, čo je maximálne nebezpečné pre dieťatko, môžu sa mu tam zastrčiť vlasy či oblečenie. V prípade väčšieho dieťatka hrozí aj diskomfort v podobe tlačenia praciek na brušku. Skracovanie na šírku je v poriadku, avšak nie je možné skrátiť na veľkosť - odhadujem pod 4 mesiace - lebo bedrový pás je zlomený a zvlnený na mamičke.

Ramenné popruhy:

Ramenné popruhy sú príjemne vystužené z príjemnej látky, škoda že táto látka nebola použitá aj na chrbtovú opierku. Bohužiaľ, ramenné popruhy aj pre mňa ako malinkú 160cm maminu, boli veľmi krátke, a to som skúšala viacero nastavení. Výstuž popruhov mi končila pri lopatkách a ďalej ma veľmi odierala nevystužená časť popruhu. Spojenie týchto popruhov na chrbte aj preto že sú krátke, končí veľmi vysoko, skoro až na krku čo mi tiež prekážalo.

Takisto popruhy sú aj veľmi vysoko prišité k chrbtovej opierke a zavadzajú a odierajú rovno pod pazuchou.

Zhrnutie :

Nosič šije slovenská mamička ktorá ho sama na sebe skúša, a teda určite jej vyhovuje, môj názor sa nemusí stotožňovať s názorom inej maminky. V testovaní sú zhrnuté moje celkové pocity z nosiča a teda, že pre mňa by nebol vhodný na nosenie. Každej maminke vyhovuje niečo iné, a teda maminke od ktorej som si nosič zapožičala úplné vyhovuje. Veľká nevýhoda značky Bimbi je, že maminka nevie čo môže očakávať, keďže ja sama som mala možnosť vidieť už 5 rôznych nosičov Bimbi. Na druhú stranu je super, že si potom môže maminka nadiktovať, čo do nosiča chce a čo nie. Horšie je to pre maminky,  ktoré niektorý z týchto nosičov vyskúšali a kúpia z bazáru úplne inú verziu Bimbi a budú maximálne sklamané. Moje odporúčania pre výrobcu sú tieto: zjednotiť nosič Bimbi, použiť vhodnejšiu látku, upraviť strih, vystužiť lepšie bedrový pás, úplne ubrať z výstuže chrbtovej opierky, vystuženú časť ramenných popruhov o pár cm predĺžiť a prišiť ju nižšie k chrbtovej opierke, lepšie vymyslieť skracovanie nosiča na výšku. Verím, že výrobca sa vypracuje a donesie na trh kvalitný šatkový nosič, keďže dnes je po nich veľký dopyt. Už teraz sa teším na recenziu novšej verzie.

Ďalej bude nasledovať Rischino

Vďaka za recenziu! ak je to možné, skúste si to po sebe ešte raz prečítať a poopravovať chyby, pridá to príspevku na kvalite ;)

13. máj 2016

Dobrá recenzia Luci, verim ze autorka prijme trochu kritiky a posunie sa ďalej. A hlavne je, že si napísala ,že niekomu sadne, inému nie ;)

13. máj 2016

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, s akými nosičmi máte skúsenosti, teda aké predtým ste už vyskúšali. Ďakujem

14. máj 2016

@trimi Vyskúšala som momentálne večšinu nosičov dostupných na Slovenskom aj českom trhu.

14. máj 2016

@lulu939075 rozmyslam ako sa sa napisat taka zla recenzia na tak skvely nosič...ale mozno mam inu verziu...je pohodlny,mäkký,nic netlaci,nereze,bedrak drží...

17. máj 2016

Nemala by tato recenzia uz zmiznut z tejto stranky? Je stara. Bimbi je zmeneny a myslim, ze zbytocne poskodzuje dobre meno mamicky, ktora ho sije. Recenziu precitalo cca 1700 osob. A v podstate nema uz ziadnu vypovednu hodnotu.

18. aug 2016

Začni písať komentár...

Odošli