lulu939075
16. máj 2016
7277 

Recenzia ergonosičov - Rischino

Ergonomický nosič Rischino je ručne šitý na Slovensku porofesionálnimi krajčírkami s viac ako 20 ročnou praxou. Ako jediný nosič na Slovensku výrobcovia jeho zrod konzultovali s odborníkmi z oblasti pediatrie, detskej ortopédie, pôrodníctva a neonatológie. Nosič má asi najväčšie množstvo certifikátov aké poznám :D od certifikovanej biobavlny použitej na látku, pracky, všetko. Tiež sú členmi BCIA - Baby Carrier Industry Alliance http://babycarrierindustryalliance.org/ . Nosič je nenastaviteľný no vďaka novorodeneckej vložke rastúci s dieťatkom.
Verzia : december 2015

Dĺžka nosiča :47cm
Šírka nosiča: 40 cm
Dĺžka bedrového pásu 65-130 cm
Nosič je regulovateľný na všetky typy postáv, avšak v prípade špecifických požiadaviek ho vie výrobca upraviť na mieru
Dĺžku nosiča, šírku medzi nožičkami je tiež možné na želanie upraviť na mieru.

Dnes som mala možnosť skúsiť ďalší slovenský nosič Rischino. Nosič došiel priamo od výrobcu zabalený v krásnej krabičke s doplnkami ako sú extendory, slintáčiky, taštička na drobnosti a návod na použitie. Ako prvé som si na nosiči všimla veľmi precízne prevedenie. Je to typ nosiča aký som ešte nemala možnosť vidieť, prosto je iný. Látka veľmi kvalitná, pevná, bedrový pás veľmi zaujímavo šitý, šitie veľmi kvalitné, bolo vidieť že nosič je úplné hotový, pripravený na nosenie. Veľmi milo prekvapili doplnky, ktoré sú v cene nosiča. Rýchlo som ho teda dala na seba bez akéhokoľvek nastavovania, len tak jako sa hovorí hodila do vody a dala dieťa. Moje pocity boli zvláštne, vôbec som ich nevedela identifikovať, cítila som sa v nosiči zvláštne, ale príjemne. Je to skrátka niečo nové, čo som nepoznala, nastavenia nosiča úplné inéako poznám strih všetko. Pustila som sa teda do hĺbkového testovania.
Nosenie :
Takže nosenie v nosiči je vcelku príjemné, bedrový pás rýchlo zapnutý a nastavený, popruh sa nešmýkal krásne držal. Veľmi ma prekvapilo nastavenie ramenných popruhov a teda nastavovali sa opačne jako som zvyknutá, nemá to absolútne vplyv na nosenie. Jasom zvyknutá skracovať popruhy ťahaním smerom dolu tu sa ťahajú hore. Zapínanie ramenných popruhov vzadu medzi lopatkami má príjemnú pohybujúcu výstuž, keďže nosič je nový „nezanosený“ ťažkosa mi to skracovalo. Toto zapínanie je pre mňa malinkú útlu ženu trošku pridlhé uvítala by som ešte málinko väčšiu možnosť skrátiť aleb onapríklad možnosť skracovať z oboch strán.(Tento nedostatok medzičasom výrobca odstránil)

Tak a keď bolo všetko nastavené jako malo byť už sme sa iba nosili. Nikde ma nič netlačilo ( teda okrem tukov na bruchu :D ) cítila som sa príjemné, malinká si vedela ručičky uložiť jako chcela či už von či dnu.

Bedrový pás :

Bedrový pás je tenší príjemne vystužený. Netrúfnem si odhadnúť, čo je vnútri ale materiál je dostatočne pevný a poddajný. Je prešívaný a nie je členitý. Perfektne sa prispôsobí postave (v mojom prípade zareže do tukov :D ) a drží na mieste. Nosila som v ňom aj dlhšie a síce moje dieťatko je ľahučké – 10kg necítila som žiadnu bolesť.

Chrbtová opierka :

Chrbtová opierka je vyrobená z veľmi kvalitnej a príjemnej látky, je dostatočne pevná na nosenie. Veľkosťou nám vyhovovala akurát proste ani vysoká ani nízka. Nosič som vyskúšala aj na novorodeniatku s novorodeneckou vložkou ktorá je integrovaná a taktiež vyhovovala aj takémuto malinkému uzlíčku. Okolo nožičiek je mäkká príjemná výplň čo zabezpečí že sa dieťatku neotláčajú nožičky.  V strede chrbtovej opierky sa nachádza kapucka pre prípadne istenie hlavičky, ja som ju nepoužila nebolo treba. Super je ale že je umiestnená v takej časti že v prípade novorodeniatka či menších detičiek krásne istí hlavičku aj keď je schovaná. Kapucka sa zapína na gombíčky. Neuveriteľne ma nadchol nápad na predpripravenia kapucky pre nosenie na chrbte. Kapucku si vyberiete a pripnete na gombíčky ako končí chrbtová opierka a potom len prepnete vyššie keď dieťatko zaspí. Kapucka má tiež 2 možné veľkosti zapínania a teda je dlhšia alebo kratšia.  Z vnútornej strany je integrovaná novorodenecká vložka ktorá je perfektne riešená so zapínaním na spony čo som videla teda na nosiči prvý krát a veľmi sa mi tento spôsob páči. Cvočky mi vždy povoľovali.

Ramenné popruhy :

Ramenné popruhy sú veľmi príjemne a dostatočne polstrované, niesú zároveň obrovské ale tak akurát sedia na ramenách. Nastavovanie ramenných popruhov je opačne riešené ako som zvyknutá ale to nemá vplyv vôbec na nosenie je to len o zvyku. Je možnosť skracovať si ich jak vpredu tak zozadu.  Zapínanie ramenných popruhov je nastaviteľné a má zaujímavý patent – akúsi výstuž a teda pracky môžete do nej schovať aby vás na chrbte netlačili v prípade dlhšieho nosenia. Ja som si to dala dole lebo mala chodí hore dole hore dole a mne to viac zavadzalo :D Jedine čo mi tu chýbalo je možnosť viac utiahnuť ramenne popruhy k sebe zapínaním a teda aj keď som ich mala najviac skrátené stále mi to pocitovo bolo veľké. Uvítala by som možnosť skracovať napríklad z oboch strán pre väčšiu variabilitu. (Tento nedostatok medzičasom výrobca odstránil)

Zhrnutie :

Nosič Rischino je vhodný pre detičky od narodenia po cca 20kg. A teda vekovo individuálne. Mala som v ňom aj 5ročného 20kg šitie držalo pokope. Nosič je podľa môjho názoru vhodný hlavne pre detičky od 0-1,5roku. Potom sú k dispozícíí extendory ktoré  výrobca vie poskytnúť za doplatok 7,50€ aj s poštovným. Výrobca šije na objednávku aj verziu XXL – recenzia čoskoro. V nosiči sa nosí príjemne bedrový pás aj ramenné popruhy sú polstrované tak akurát. Novorodenecká vložka pre bábätka je naozaj veľmi dobre navrhnutá tak isto ako jej zapínanie na spony.  Nosič má v štandardnej cene malinkú taštičkuna drobnosti kľúče či peniaze na zmrzlinu v letných mesiacoch  - super pre mňa čo nosím všetko po vreckách. Jediná maličkosť čo mi tam k dokonalosti chýbalo je nejaká možnosť úsporného zloženia nosiča pri nepoužívaní  a pri nosení na sebe keď mi dieťatko behalo.

 V testovaní sú zhrnuté moje celkové pocity z nosiča a teda názor sa nemusí zhodovať s názorom inej maminky.

Mám teraz novú tulu, ale keď už bude malá, idem do Rischina 🙂 díky

16. máj 2016

@irislehis Pre večšie dieťatko odporúčam potom xxl verziu šiju ju na zákazku, bude potom tiež recenzia

16. máj 2016

Dobrý den prosim vas chcela by som sa opytať či ste si dali tento nosič vyrobiť na zakazku pretože na internete nieje na predaj takyto vzor, alebo ako by osm riešila aj ine vzory, dakujem

14. jún 2016

@katarina3344 Tento vzor bola limitovaná edícia už sa nepredáva. Stále sú novšie a novšie vzory, ine limitovane edicie, treba sledovať FB funpage stránku Rischino a sukromnu skupinu Nosíme v Rischino

14. jún 2016
16. jún 2016

Ahoj,
prosim o radu .... Mam 3 a pol rocneho syna, ktory ma 15,5 kg a chcem mu kupit nejaky ergonomicky nosic na vylety do hor. Poradte mi nekajy vhodny pre vacsie dieta.
Pocula som dobre recenzie na Lenka carrier a rischino nosic.
Do ktoreho ist?

Dakujem.

15. aug 2016

Ahoj Leni, xxl ešte nemáš otestovany? Najprv som bola rozhodnuta Pre bimbi, no som na pochybach pri tých recenziach. Syn ma 1 rok a 10kg, tak uvazujem či sa už viac neoplati xxl, len mam obavu aby nebol moc mohutny a ešte velky pre nas.vďaka

30. jan 2017

pekná recenzia.. na kibi sa náhodou nechystáš?

9. mar 2017

Ahoj, prosím Ťa, v recenzii píšeš pár nedostatkov a uvádzaš, že boli medzičasom odstránené. Chcem kúpiť nosič vyrobený v auguste 2016, tam už by tieto nedostatky nemali byť, však?

1. aug 2017

@jankacaa ano to už určite nebudú

1. aug 2017

@lulu939075 Ďakujem veľmi pekne 🙂

1. aug 2017

Začni písať komentár...

Odošli