1 / 1

    Toto oddelovanie zien od muzov..

    22. apr 2023

    @mvagusta A? 🙂 Ženy nechcú aby im muži pri modlitbe pozerali na zadok (pri poklone). Je to praktické. Po modlitbe sú všetci spolu.

    22. apr 2023

    @lenkakravcova no určite preto,aby musí nepozerali zenam na zadok ....🙄

    22. apr 2023

    MashAllah ❤️🤲🏽
    Eid Mubarak 😘

    22. apr 2023

    @nini1978 No a prečo iné? 🙂 Vysvetli svoju úvahu.
    Nepoznám muslimku, ktorá by sa chcela modliť vpredu. A najviac si ich žiada smaostatnu miestnosť.
    Napr v jednej z BA mešit nie je samostatná miestnosť a ženy tam potom chodia málokedy. V Košiciach mame zvlášť miestnosť pre ženy, kde sa môžeme samé modliť - a keď treba tak tam kľudne aj nakojiť bábätko..
    Ty si muslimka, že vieš čo my chceme? 😀 Alebo len mudruješ a robíš z nás chudinky utlacane, ktoré muži od tlačili podľa tvojho názoru patriarchalne dozadu? 😂

    22. apr 2023

    @zahrahmama Aj Tebe a tvojej rodinke! Požehnaný Eid! 🙂

    22. apr 2023

    @lenkakravcova ďakujeme pekne Vám napodobne požehnaný eid🤲🏽😚

    22. apr 2023

    @lenkakravcova
    V prvom rade ťa chcem poprosiť,aby si slová ako "mudrujes" nechala v tvojom rodinnom kruhu a tam,kde sa s tebou podobne bavia
    V druhom,niekde som písala ,že ste chudery?
    Ideš robiť osvetu a potom sa ti nepáči,keď niekto spochybní tvoje hlášky "ženy nechcú byt vpredu,aby sa im chlapi nepozerali na zadky?"
    Tak to bude väčší problém,ako to,čo si myslím ja.
    No a keď stretnem ,opýtam sa osobne mojej známej muslimky,či to je dôvod (tie oči na zadkoch)🙄

    22. apr 2023

    @nini1978 Tak načo to komentuješ ironickým slovami "No určite"? Alebo teda ako si to neironicky myslela?
    Nemusíš sa hneď urážať, ale väčšina ľudí keď začne s takými ironickým poznámkami, tak už vidím kde to vedie.. 🙂
    Keď niečo spochybňuješ, uveď aj argument. Inak je to len plácanie do vetra.
    Môžeš sa jej opýtať. 🙂 potom napíš, čo ti ona na to povedala a tiež aký smer islamu nasleduje (z tých cca 70tich, ktoré existujú). Budem čakať na odpoveď.

    Zatiaľ tu pridáva ešte jednu z jedného z islamských webov. Je to odpoveď sunnitská, právna škola hanbali. Títo nasledujú v danej problematike toto:
    "vychádzajúc z výroku Sunny (tradície) stoja ženy pri modlitbe za mužmi. Nie je fér nazerať na túto tradíciu z prezentistického hľadiska a pozerať sa na konfiguráciu modlitby z hľadiska ženskej podriadenosti mužom. Nie je to o mužskej nadradenosti alebo ženskej menejcennosti. To, že ženy stoja za mužmi, neznamená, že sú v očiach Boha druhoradé. Boží pohľad zahŕňa všetko.
    Okrem toho je islam náboženstvom, ktorého prvoradou vlastnosťou je skromnosť. Modlitba je veľmi fyzická. Niektorí muži môžu byť schopní ignorovať ženu stojacu vedľa nich alebo pred nimi. Iní nemusia byť tak úspešní. Ak by mužmi nehýbalo ženské telo, neexistoval by miliardový reklamný priemysel, ktorý objektivizuje a komodifikuje ženy. Keďže islam je o realite a zaobchádzaní s ľuďmi takými, akí sú, existujú špecifické predpisy upravujúce interakciu medzi mužom a ženou a tieto predpisy sa vzťahujú aj na modlitbu. Všimnite si však, že mimo formálnej modlitby islam nevyžaduje, aby ženy boli vždy mimo dohľadu mužov.."
    Zdroj: https://seekersguidance.org/answers/general-cou...

    23. apr 2023

    @nini1978 Ona Lenka má pravdu. Pokud by se ženy modlily před muži, mohlo by to obě strany znervózňovat a odvádět pozornost od modlitby. Upřímně, muži mohou mít při pohledu na dámská pozadí různé představy a myšlenky... Ženám by to naopak mohlo být velmi nepříjemné, že na ně cizí muži hledí.
    Dalším důvodem může být i to, kdyby se ženě při modlitbě omylem odhalila nějaká část těla, případně třeba sundal šátek...
    (Také jsem muslimka)

    23. apr 2023

    Nie je to skôr preto, ze islam ženy považuje za menejcenné k mužom? Sú miesta, kde žena nemôže vkročiť, iba muži. Taktiež ženy majú prísny zákaz modliť sa s mužmi? Pozerala som o tom dokument. To cez tie háby vidieť ženám zadky? A chlapi si na zadky nepozerajú? 😀

    1. máj 2023

    @katkami123 Ženy majú prísny zákaz modliť sa s mužmi? 😀 Čo?
    A kde nemôžu ženy vkročiť??

    Chlapi iným mužom asi nepozerajú na zadky s erotickým podtónom, či tvoj muž pozerá po mužských zadkoch s rovnakým záujmom ako po ženských? 🙂

    1. máj 2023

    @lenkakravcova
    A prečo by mal muž na každú zenu s akýmkoľvek vekom a váhou, ktorá je schovaná pod búrkou a vidieť jej iba oči, mal pozerať na ňu s erotickým podtónom? To už musí byt riadne diagnózy, keď ich vzruší akákoľvek žena zo zadu v mundúre.

    2. máj 2023

    @katkami123 A prečo mne píšeš o burke? 🙂 Môj smer islamu ich nenosí..

    2. máj 2023

    @lenkakravcova nehnevaj sa a pokojne pourážaj aj mňa, nepriamo ( lebo hrozná arogancia ide z komentárov, resp. ja to tak cítim )
    no mne sa toto tiež veľmi nepáči.
    Tiež som po konverzii nechápala, prečo by som sa mala modliť v inej miestnosti ako manžel, ak ideme na modlitbu spolu. Toto oddeľovanie. Rodina by mala mať možnosť modliť sa spolu, ak chce. Nemyslím samozrejme doma, ale v mešitách a spoločnej modlitbe ako bolo toto. Bez závesov a oddeľovačov.
    Mne by pri modlení nevadilo a práve by som bola rada v 1 miestnosti s mužmi.
    ( Je to samozrejme individuálne.)
    Cítila by som sa aj bezpečnejšie.
    Nie žena a muž vedľa seba.
    Nie modliť sa pred nimi, ale za nimi.
    Ak je žena oblečená tak ako má byť, nemá ako zvádzať muža svojim prehýbajúcim sa telom.
    A ak je muž prasiak a nemysí pri modlitbe na modlitbu, ale na ženu pred ním, tak nech sa radšej nemodlí.
    Manžel je cudzinec, rodený moslim a vo veľa krajinách sa absolútne nerieši oddeľovanie a ženy sa pokojne modlia za mužmi. Nikto s tým problém nemá. Toto ale nebude problém islamu, ale ľudí.
    Mier a Tebou 🌷.

    1. jún 2023

    @lenkakravcova ty mas dost🙈🙉🙊

    29. aug 2023

    @lenqua_12325 Neviem prečo si myslíš, žeby som ťa mala urážať..
    My sa tiež modlíme spoločne. Rodiny sa bežne modlia spoločne, a za čias proroka sa to ani neoddeľovalo.
    Ale dané zoskupenie ľudí na fotke mali iné zvyky, takže oni si to oddelili. Ja myslím, že je to jedno, či je to tak alebo onak - dôležité je sa pomodliť 🙂
    A áno, aj mne viac vyhovuje spoločná modlitba.

    11. okt 2023

    @lenkakravcova prosim kde na svk sa nachadza mesita? Bola som v tom ze tu ziadnu nemame. Ako jedina krajina eu. Iba motlitebne. Ci mylim sa? Dakujem za info

    25. dec 2023