korenicka87
9. feb 2018
232 

Testovanie Bi-Oilu

Veľa mamičiek by chcelo po pôrode vyzerať tak ako predtým. Kilá navyše sa ako-tak dajú zredukovať cvičením, no strií vzniknutých rastúcim bruškom sa už „tak ľahko“ zbaviť nedá. Preto je najlepšie im predchádzať už počas samotného tehotenstva. Na trhu existuje viacero prípravkov, ktoré tento efekt sľubujú, no či skutočne pomôžu, je už vec druhá... Jedným z takýchto produktov je aj Bi-Oil, ktorý sa stará o zlepšenie stavu strií či jaziev, ktorý som mala možnosť v rámci tohto testovania vyskúšať.

Čo je to vlastne Bi-Oil?

Podľa príbalového letáku predstavuje Bi-Oil všestranný prírodný olej, ktorý kombinuje prírodné rastlinné oleje z nechtíka lekárskeho, levandule, rozmarínu a harmančeka a vitamíny A a E pre pružnejšiu a zdravšiu pokožku. Jazvy a strie by mali byť menej výrazné, tón pleti zjednotený. Je hypoalergénny a vhodný pre citlivú pokožku.

Podmienky testovania

Testovať som začala v 15. týždni tehotenstva, kedy už bolo moje bruško blízkym okolím pozorovateľné. Natierala som sa každý večer po sprche a to bruško – hlavne podbrušie, a boky. Keď už bolo bruško väčšie, začala som ho natierať celé (cca 18. týždeň tehotenstva).  Testovanie bolo ukončené v 26. týždni tehotenstva. Išlo o moje druhé tehotenstvo po 15 mesiacoch, pričom po prvom mi zostali na brušku viditeľné strie. Moja pokožka patrí medzi suché až citlivé.

                                                                Poďme na testovanie

Samotné testovanie

Môj prvý dojem na Bi-Oil bol do istej miery pozitívny. Bola som zvyknutá si najskôr krém, resp. olej dať do dlaní a zohriať ho, no Bi-Oil bol na to moc tekutý a pretiekol mi pomedzi prsty. Avšak pri samotnom natieraní ma príjemne prekvapila jeho vôňa, ktorá bola síce trošku výraznejšia, ale mne to nevadilo. Bezfarebný olejček sa mi do pokožky dobre vsiakol, no hlavne nezanechal na oblečení žiadne mastné škvrny a ani vôňu (tú napríklad stále cítim po kokosom oleji aj po viacerých opraniach na nohaviciach, ktorý som používala v predchádzajúcom tehotenstve). Tento rituál natierania som opakovala každý deň až do konca testovania. Niekedy som ho robila aj viackrát, keď ma pokožka bruška začala svrbieť v dôsledku jeho rastu. Bi-Oil mi vtedy poskytol rýchlu úľavu od nepríjemného pocitu.  

Výsledok testovania

Celé testovanie prebiehalo bez problémov. Bohužiaľ, som nepozorovala žiadnu zmenu na striách z predchádzajúceho tehotenstva a dokonca sa mi v poslednom týždni testovania objavila v okolí pupku nová malá stria. To mohlo byť spôsobené aj tým, že som si celé bruško začala natierať od 18. týždňa tehotenstva, hoci som si myslela, že pokožka pupka nie je ešte natiahnutá. Čo sa týka spotreby olejčeka, použila som o čosi viac ako polovicu dodaného balenia – išlo o 200 ml balenie.

Výhody

Na záver môžem napísať, že veľkou výhodou Bi-Oilu je jeho nemastné zloženie, rýchle vstrebanie, príjemná vôňa a to, že je vhodný aj pre citlivú pokožku. Veľkým plusom je aj poskytnutie úľavy od svrbenia.

                                    Čerstvo nakrémované bruško – kde je ten olej??? 

Nevýhody

Medzi nevýhody by som zaradila jeho vyššiu cenu a relatívne vyššiu spotrebu, ktorá hlavne závisí od veľkosti bruška. Okrem toho už v 25. týždni tehotenstva mi vznikla nová stria, takže olejček si svoju úlohu nesplnil na 100%. Na druhej strane je dôležité spomenúť aj to, že záruka pekného popôrodného bruška nie je nikdy istá, keďže zohráva veľkú úlohu aj samotná genetika ženy.

                                                                    Nová stria

Záver

Napriek tomu, že testovanie nedopadlo na jedničku, budem Bi-Oil používať i naďalej. Pokiaľ nemá úplne ochrániť moju pokožku pred vznikom strií, verím, že ich počet aspoň zredukuje. Je avšak veľká škoda, že testovanie neprebehlo do konca tehotenstva, kedy sa to mohlo ešte všetko viac zamotať 🙂. V každom prípade som veľmi rada, že som sa mohla zúčastniť tohto testovania a ďakujem Modrému koníku, že si ma vybral.

#test_bioil

Začni písať komentár...

Odošli