11 / 15
    Tvarohová torta
    19. feb 2018

    Základný korpus zo 6 vajec

    Upečený korpus prerezať na 2 diely.
    Spodný potrieť džemom - dala som domáci jahodový.
    Na to plnka tvarohová:
    200g bielej čokolády rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť, ale nesmie stuhnúť.
    500g jemného ale tučného tvarohu zmiešame v miske s 250g mascarpone (alebo iný podobný syr) a 250ml šľahačkovej 33% smotany vyšľaháme do polotuha, prilejeme čokoládu a pridáme zrniečka z vanilkového lusku, alebo ja pridávam 1ČL vanilkovú pastu.
    Krém natrieme na lekvár a priklopíme druhým korpusom. Vrch potrieme tvarohovou plnkou a necháme schladiť v chladničke.

    Zvyšný tvarohový krém prifarbíme a tiež dáme zachladiť do chladničky. Po stuhnutí krému na korpuse natrieme zvyšok krému a dozdobíme

    19. feb 2018