katey
25. máj 2014

Kniháreň: Deti môjho srdca

Prešlo niekoľko dní odvtedy, čo som sa začala pohrávať s myšlienkou pravidelne pre vás pripravovať akýsi knižný magazín. Rada čítam a pomyslela som, že by nebolo na škodu podeliť sa s postrehmi aj s inými mamičkami, ktoré rady čítajú a možno by uvítali tip na dobrú knižku.

Dookola som rozmýšľala, akou knihou začať. A vôbec, ako začať. Už som mala pár článkov rozpísaných, ale stále to nebolo ono. Vždy to bolo také umelé a keď som si predstavila, že by som také niečo mala čítať, nudila by som sa. Tak som to nechala tak a čakala, kým to na mňa zase príde. A prišlo. Síce za iných okolností, ako by som čakala, ale predsa. Myslela som si, že prvá kniha bude radostná, pozitívna, bezstarostná. Ale práve smutné udalosti uplynulého víkendu ma nakopli k tomu vybrať si práve knihu od Peggy Pažitnej - Deti môjho srdca, príbehy pokračujú.

Kniha Deti môjho srdca sa mi dostala do rúk asi polroka po tom, čo som prišla o svoje prvé dieťatko a krátko na to som sa dozvedela, že moja vtedy 44-ročná mama má rakovinu štítnej žľazy. Stretnutie so smrťou bolo blízke. Ja sama sa jej bojím a asi preto o nej potrebujem čítať, aby som sa s ňou zoznámila z každej strany. Ale táto kniha ma prekvapila. Čakala som srdcervúce smutné príbehy, plné sebaľútosti a strachu. A viete čo? Úplne to tam chýbalo. Už začiatok knihy je veľmi pozitívny, keď sa na pár dvojstranách prehrabávate fotkami srdiečok, ktoré Peggy - sestrička na detskej onkológii - často nachádza. Či už srdiečko ako fľak, alebo mláka, ako oblak, ako kameň...

Samotné príbehy deti boli často veľmi smutné. Aj som plakala. Ale na druhej strane, či už išlo o príbeh so šťastným koncom alebo nie, každý jeden odovzdával veľké posolstvo. Presne také dovzdávala bubena tu. Je dôležité prehodnotiť priority a tešiť sa z každého nového dňa. Byť vďačný, že máme kde spať a čo jesť. A ak sme zdraví, je to to najcennejšie.

Táto kniha nie je na bežné čítanie. Treba mať na ňu náladu a odvahu čítať o smrti. Aj teraz, ako som sa rozhodla napísať o nej článok, nedokázala som ju prečítať celú, iba som si znovu prelistovala fotky srdiečok a prečítala dva príbehy.

Odkedy Danka zomrela, premýšľam nad tým dňom nocou. A nech už smútime aktívne a zdieľame svoje pocity s ostatnými kobylkami, alebo sa tvárime ako nás tieto emócie hroooozne otravujú, jedna vec je spoločná. Ani jednu z nás táto udalosť nenechala chladnú, bez toho, aby sme si nepoložili otázku PREČO? A nezamysleli sa nad tým, čo je v živote skutočne dôležité. Že je naozaj pravdou, že jeden deň tu sme a na druhý tu byť nemusíme. Žili by sme rovnako, keby sme vedeli, že zajtra zomrieme?

#magazin #kniharen #knihy #recenzia

tlieskam!!!! konečne recenzia a názor, pri ktorom mi prechádzajú zimomriavky po tele... dlho som zvažovala kúpiť-nekúpiť? už neváham a rozhodne idem do toho!!!

27. máj 2014

kniha je perfektna, mam aj prvu cast. silne pribehy, silna zena. urcite odporucam precitat.

27. máj 2014

knizku som citala uz davno a fakt treba odvahu na to vziat ju do ruky. Slaba povaha nech ani necita. Ja som si pri nej poplakala. od radosti pri pribehoch so stasnym koncom a od zialu pri tych smutnych.

27. máj 2014

Peggy poznam osobne. V knihe mnohokrat spominany Ondrejko bol moj priatel ;(

27. máj 2014
katey
autor

Ano,musel byt velka osobnost. Velmi mi bolosmutno,ze boj nevyhral ☹

27. máj 2014
katey
autor

@snopkulka
@catie85 mamulky dakujem za postrehy 😉
@nika_p

27. máj 2014

@snopkulka ja ju mam ti ju poslem ak chces stala 12 euro za polku

27. máj 2014

ja som mala aj č. 1 aj s podpisom od Gitky Pažitnej + pokrstenú nezábudkami .....darovala som ju jednej mamine .......naozaj silné a bohužial aj smutné príbehy, no život je aj o ..................... :(

28. máj 2014

a niekto by mi prvú časť nepredal? dakujem

30. máj 2014

Deti môjho srdca som čítala a plakala pri tom... Téma rakoviny sa ma dotýka, keďže moja mamina na ňu zomrela pred vyše 6 rokmi. Myslela som si, že vďaka tomu tú knihu nedokážem prečítať, ale zvládla som to. Obdivujem rodičov, ktorí sa dokázali vyrovnať so stratou dieťaťa. ˇAle, ak mám byť úprimná, druhú časť už radšej čítať nebudem 😉

30. máj 2014
katey
autor

@anjelik_majka to mi je luto :'( ja som zas 1 necitala..

30. máj 2014

pekne napísané,ja by som asi stále plakala keby to čítam,ale keby viem,že mám odísť asi by som na živote nemenila nič,akurát by som sa lepšie chovala k mamine a priateľovi a nebola taká papuľnatá ako som 🙂

31. máj 2014

@vargatomas1 ak najdem ponuknem

1. jún 2014
1. jún 2014

@nika82 ok napíšeš mi cenu do IP? dakujem

1. jún 2014

Začni písať komentár...

Odošli