iwesska
1. apr 2017
151 

Bio a ne-bio, bijú a nebijú

V poslednej dobe som si prečítala veľa rôznych článkov, v ktorých sa ženy - matky porovnávajú s inými v spôsobe výchovy svojich detí.

Jedny sa vyvyšujú nad druhé pre spôsob stravovania, iné si skáču do vlasov pre štýl obliekania a obúvania, ďaľšie vás preklínajú, lebo nedojčíte, alebo preto, že dojčíte dlho. Sú také, ktorých nezbedné deti už utŕžili aj nejakú tú "výchovnú" po zadku a na strane druhej tie, ktoré to považujú už za vrchol fyzického týrania.

Jedno však máme všetky spoločné - sme MAMY. Mamy jedinečných bytostí, ktoré každá vychovávame najlepšie ako vieme. To, čo považujeme za správne my, môže pre iného znamenať čosi nepredstaviteľné. Návod na výchovu však nikde nenájdete. Ani keď prečítate 20 kníh o rodičovstve a presedíte pol dňa čítaním poradní na internete. Väčšina z nich sa v názoroch aj tak rozchádza.

Nestrácajte čas osočovaním a presviedčaním svojich virtuálnych kolegýň o svojej dokonalosti. Venujte radšej túto energiu svojim deťom. Riadte sa svojim materinským inštinktom, ten väčinou nesklame.  Robte to, čo považujete za správne vy a neriešte, či "jezibaba4567" dnes obula dieťaťu topánky s neohybnou podrážkou. Možno sa akurát popoludní chystá kúpiť barefoot 🙂 A keď užívateľka "mamvsetkychnahaku_šaaalala" dala svojmu uplakanému, čerstvo ozubenému dieťaťu cumeľ, zrejme tiež mala na to dôvod. Nie, ona nie je povinná ho s vami zdieľať, nemusí preto napísať obhajobu, či dizertačnú prácu 😀 Koná podľa svojho najlepšieho vedomia, svedomia a rozumu. A ten naštastie nemáme spoločný, preto nemôžeme uvažovať všetci rovnako.

Keď vás opäť raz začnú svrbieť prsty aby ste napísali ďaľší štipľavý a "dobre mienený" komentár, rada by som vám pripomenula, že my tu nie sme posudková komisia ani Najvyšší súd 🙂

Jediný kto má právo nás súdiť sú naše deti. A verte, že pre ne budete tie najdokonalejšie svorenia po celý váš život ♥

#mk_blog_academy

#zivotny_styl

#vychova_dietata

Super clanok. Ale ja sa napr vzdy nezdrzim ked vidim zle alebo vobec nepriputane dieta v autosedacke. To mi proste neda a vzdy nieco napisem. Vacsinou je to u tych zien aj tak zbytocne lebo im je to jedno. A to ma mrzi.
Lebo to uz nie je stranda ako ohybne a neohybne boty. Alebo pribinacik v jednom roku.

1. apr 2017
iwesska
autor

@tomilu711 Jasne, toto su vazne veci a slusne napisany komentar by nemal nikoho urazit. Ani mna taketo komentare ako cerstvu mamicku neurazali, lebo ako pisem, navod na vychovu neexistuje a treba mat trosku aj sebareflexiu v tom, ze nikto uceny z neba nespadol. V clanku som ale skor narazala na take tie vycitave, posmesne komentare typu "OMG, ako mozes urobit toto, lebo tomto??"...Ved nemusime zdielat rovnake nazory, mozeme pokrutit hlavou nad tym, co sa nam nepaci, ale preco to tahat do krajnosti, slovne sa napadat, len preto, ze kazdy robime veci inak? Niekedy mam pocit, ze keby MK vyvinul hru s nazvom "Ring volny", kde by sa zeny aspon raz tyzdenne mohli chodit pobit, tak by to tam bolo plne obsadene 😀

1. apr 2017

@iwesska Chvalim kazdu myslienku v članku 👍 nieco take sa chystam napisat uz davno, ale takto pekne a vystižne by sa mi to asi nepodarilo 😉 SUHLASIM 😔

4. apr 2017
iwesska
autor

@ingridd Dakujem 🙂

4. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli