1 / 1

    💯👍 Nádherne napísané a úplná pravda, rodič je prvoradý, zaslúži si úctu a starostlivosť. Rozumní ľudia to chápu.

    26. júl 2023

    Taka pokora v tomto vyznani😊

    26. júl 2023

    Akoze pekne od neho, ale keby to povedal obycajny muz, tak je oznaceny za mamanka 🤷

    26. júl 2023

    Krásne povedané ❤️

    26. júl 2023

    @zuzanockamt prvoradé sú deti a manžel. Za rodičov by som život položila ale vždy prvoradé budú moje deti.. keby sa čokoľvek na svete stalo a mala by som na výber vždy sú na prvom mieste.

    26. júl 2023

    @cessy01 Každý to má inak, iné vzťahy, iná výchova. U mňa deti a rodičia.

    26. júl 2023

    @cessy01 A tu v tomto prípade je to jedno nádherné gesto, matka/rodič sa nadrie a muž by mal teraz vychvaľovať a uprednostňovať cudziu ženu pred vlastnou matkou?
    Nádherné z jeho strany, že to takto vníma.

    26. júl 2023

    @zuzanockamt Cudziu zenu? Mas na mysli manzelku??

    26. júl 2023

    @zuzanockamt Jeho mama by si mala uvedomit, ze existuje len jedna hradna pani. Ona nech je pani v svojom dome a jeho zena by mala byt pani tiez v svojom dome. Nik nech byvat so svokrou, nech je akokolvek velky dom.

    26. júl 2023

    @zuzanockamt to nemyslíš vážne že cudziu ženu??? My sme s manželom jedno telo jedna duša... dúfam že nemáš syna lebo ak mu dávaš takúto výchovu je mi ľúto jeho manželky. To akože ja pôjdem rodiť a jemu zavolá mama že potrebuje do obchodu tak mňa cudziu ženu pošle taxíkom aby sa postaral o mamičku.... tak je to správne že?

    26. júl 2023

    No tak mne je najblizsia psoba manzel. Je na prvom mieste. Ano, viem, pre mnohych deti. Ale deti su "len nase" na chvilu. Vyletia z hniezda, najdu svoju spriaznenu dusu. A ten kto ostane je manzel. Samozrejme ze dceru lubime a je pre nas dolezita, ale len vdaka tomu ze my sme navzajom pre seba ti jedini a na prvom mieste, tak vdaka tomu je tu ona ;)

    26. júl 2023

    @nafka0483
    @cessy01
    presne tak prvoradý je pre mňa môj manžel

    26. júl 2023

    ja si myslim, ze zbytocne riesite kto je prvorady a kto nie, nikde sa nepise, zeby uprednostnil matku pred vlastnymi detmi, zenou. Proste je prva v tom, ze mu dala zivot a urobila pre neho co mohla a pri tolkych peniazoch snad nemusi riesit mame tolko, detom a zene tolko. Proste uzivia sa este vnucata a pravnucata...
    opat zas a znova zvytocne chytanie za slovicka ...

    27. júl 2023

    @galioska to autorka dala koment že ma pravdu prvoradý je rodič ona to tak pochopila. My sa jej snažíme vysvetliť že to nieje celkom správne. U neho je to jedno áno, keď ma dom ako ulicu a mama býva na konci ulice aby ju denne videl. Ale ako vzor vo výchove obyčajného chlapa je to strašná blbosť. Nikdy by žiadna žena nemala zdieľať domácnosť s inou, my sme tak neboli vychovávané a ani sa nečudujem že to je dôvod velkého percenta rozvodov - svokra či už ženina mama alebo mužova. Celkovo on je pomýlený vo viacerých smeroch ale o tom ten príspevok samozrejme nieje.

    27. júl 2023

    @cessy01 prvoradý je manžel ? Človek s ktorým si 2-5-7 rokov ? Viac ako rodič ??? Fakt nechápem.
    Pre mňa deti a rodičia sú rovnako dôležití, manžel potom .

    27. aug 2023

    @mooonika1975 ja som s manželom 15rokov a mam v plane byť až do smrti . Ja som si hľadala chlapa a otca svojich detí na celý život nie na 2roky🙈 nechápem otázku a ten otáznik.. čo som napísala že na nedá pochopiť?

    3. sep 2023

    @cessy01 s rodičmi si menej ? Aby boli menej ako manžel? Ak by bol manžel vždy prvoradý, tak by zanikli tie klasické veľké rodiny, kde miluješ svojich rodičov a tvorite veľké rodiny , by si bola len ty a tvoje telo - teda manžel u teba, ja toto nechápem, pre mňa je krv viac ako "cudzi človek" ktorého som spoznala pred 10timi rokmi. Preto u nás rodina funguje tak ako má, správne, dokážeme sa stretávať aj rôzne vetvy a z druhého a tretieho kolena pribuzni. Rešpektujeme ostatných ,ale pre nás je základ rodinné puta a tie zaćinajú od základu, teda rodičia.
    Manžel sa po 16 rokoch pozrie za inou, možno romanik s inou, a už máš po jednom tele. Rodina ti ostane, nech spraviš čokoľvek. S rezervou samozrjeme. S manželom sa rozideš, s rodinou nie. Tam je podstatný rozdiel.

    3. sep 2023

    @mooonika1975 správne pre teba... rodina nieje všetko a tak ako manžel ta môže sklamať dokonca zabiť, pripraviť o zdravie aj otec aj mama aj dcéra aj syn.. ja som bola vychovávaná aby moje deti a môj muž boli pre mňa všetko. Písala som že rodičov milujem ale moje deti a môj manžel sú moji naj. To že toto poviem neznamená že sa nestretneme že sme tu není jeden pre druhého. Toľko zničených manželstiev mam okolo seba kvôli názoru ako máš ty. Toľko uplakanych žien lebo muž si ich nikdy nezastal svokra sa stará do toho čo nemá. Ja si tvorím svoju rodinu za dverami svojho domu ako uznám za vhodné a za správne. Nikomu nemám za potrebu vsugerovavať že ja mám pravdu. Ty píšeš o ideáloch ja o realite. Moju kolegyňu rodičia dotiahli na psychiatriu a zachránil ju cudzí chlap vďaka ktorému konečne žije ako by mala. Chlapa si vyberieš a je tvoj problém keď zle, rodinu nie..

    3. sep 2023