1 / 1

    Tak tento vyzerá veelmiii chutne..to biele je šľahačka alebo sneh..mužovi sa nečudujem 👍😊

    22. aug 2022

    mňaaam, nepridala by si recept?

    22. aug 2022
    22. aug 2022
    h2
    autor

    @laurikagab Šľahačka. 😋
    @miuskam Pridám zajtra, sľubujem. Ja recept nemám, robím ho z hlavy, takže musím napísať.

    22. aug 2022

    Tak tu sa musim pripnut, nech nezmeskam recept 🤤😀

    22. aug 2022

    Aj mňa zaujíma recept

    22. aug 2022

    Tiež sa pripinam recept by sa hodil 🙂

    22. aug 2022
    22. aug 2022
    h2
    autor

    No dobre, aj tak nemám čo iné na práci. 😊
    Na malý plech:
    Na piškótové cesto: 3 vajíčka, 3 polievkové lyžice (PL) kryštálového cukru, 3 PL polohrubej múky, štipka soli, cca 1/3 balíčka prášku do pečiva. Vyšľaháme bielky so soľou, žĺtky s cukrom, múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Všetko spolu zmiešame, vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech a pri 180 stupňoch upečieme.
    Na jablkovú vrstvu:
    1 liter jablkového džúsu
    jablká
    škorica, klinčeky
    kryštálový cukor
    3 balíčky Zlatého klasu
    Džús dáme variť so škoricou a klinčekmi, podľa kyslosti jabĺk pridáme aj cukor. Zatiaľ si očistíme a nastrúhame jablká (množstvo nepíšem, proste "přiměřene" 😉. Z džúsu vyberieme škoricu a klinčeky, dáme doňho variť jablká, stačí krátko. V troche vody rozmiešame Zlaté klasy. Vlejeme to tam a uvaríme hustú kašu, ktorú ešte horúcu vylejeme na upečené cesto, uhladíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom dáme do chladničky. 500ml šľahačkovej smotany (alebo aj viac) vyšľaháme s 2 balíčkami vanilkového cukru, natrieme na vychladnutý koláč. Zmiešame práškový cukor so škoricou a cez sitko posypeme povrch.
    Dobrú chuť. 😋

    22. aug 2022
    h2
    autor

    Ešte som zabudla, pred pridaním jabĺk si odoberiem pár lyžíc jablkového džúsu a polejem ním korpus. Bude šťavnatejší.

    22. aug 2022

    📍

    23. aug 2022
    23. aug 2022