mňaaam, nepridala by si recept?
@laurikagab Šľahačka. 😋
@miuskam Pridám zajtra, sľubujem. Ja recept nemám, robím ho z hlavy, takže musím napísať.
Tak tu sa musim pripnut, nech nezmeskam recept 🤤😀
Aj mňa zaujíma recept
Tiež sa pripinam recept by sa hodil 🙂
No dobre, aj tak nemám čo iné na práci. 😊
Na malý plech:
Na piškótové cesto: 3 vajíčka, 3 polievkové lyžice (PL) kryštálového cukru, 3 PL polohrubej múky, štipka soli, cca 1/3 balíčka prášku do pečiva. Vyšľaháme bielky so soľou, žĺtky s cukrom, múku preosejeme spolu s práškom do pečiva. Všetko spolu zmiešame, vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech a pri 180 stupňoch upečieme.
Na jablkovú vrstvu:
1 liter jablkového džúsu
jablká
škorica, klinčeky
kryštálový cukor
3 balíčky Zlatého klasu
Džús dáme variť so škoricou a klinčekmi, podľa kyslosti jabĺk pridáme aj cukor. Zatiaľ si očistíme a nastrúhame jablká (množstvo nepíšem, proste "přiměřene" 😉. Z džúsu vyberieme škoricu a klinčeky, dáme doňho variť jablká, stačí krátko. V troche vody rozmiešame Zlaté klasy. Vlejeme to tam a uvaríme hustú kašu, ktorú ešte horúcu vylejeme na upečené cesto, uhladíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom dáme do chladničky. 500ml šľahačkovej smotany (alebo aj viac) vyšľaháme s 2 balíčkami vanilkového cukru, natrieme na vychladnutý koláč. Zmiešame práškový cukor so škoricou a cez sitko posypeme povrch.
Dobrú chuť. 😋
Ešte som zabudla, pred pridaním jabĺk si odoberiem pár lyžíc jablkového džúsu a polejem ním korpus. Bude šťavnatejší.
📍
Mňam
Tak tento vyzerá veelmiii chutne..to biele je šľahačka alebo sneh..mužovi sa nečudujem 👍😊