dragulka
9. jún 2019
180 

Testovanie Sunlight Nature

Dva týždne testovania ubehli a tak sa pozrime na výsledky a dojmy z neho.

Umývacie tablety sú balené v papierovej recyklovateľnej krabici malých rozmerov, ktorá šikovne zapadne do zásuvky či skrinky. Samotné tablety sú balené vo vode rozpustnom obale, ktorý nie je na dotyk lepkavý ani nezanecháva nepríjemné stopy na prstoch. Na obale výrobca sľubuje "all in one" s pridaním jedlej sódy.

Testovanie na bežne špinavom riade nie je objektívnym vyhodnotením a tak som vedome (raz aj nevedome 😀) pripravila extrémy špinavého riadu.

Doterajšie nedostatky na umývaní riadu v umývačke som vnímala hlavne pri:

- nedostatočné umytie zaváraninových pohárov/záhybov a následné ručne doumývanie

- nerozpustená tableta a nutné zopakovanie umývacieho procesu, čo ma za následok dvojnásobnú spotrebu vody

- nedostatočne umytie zapekacích mís a panvíc po pečení/vyprážaní, čo spôsobilo zamastenie zvyšného riadu v procese oplachovania a teda následne opäť spustenie nového programu

- zanechávanie vône tabliet na silikónových pomôckach/riadu, čo bol dôvod, prečo som tieto pomôcky a formy začala umývať ručne aj napriek tomu, že výrobca odobruje umývanie v umývačke

Tieto 4 nedostatky boli doteraz najväčším "kameňom úrazu" v mojom vzťahu s umývačkou riadu a zároveň negatívom, či už z konkrétnych tabliet alebo gélových tekutých umývacích prostriedkov.

Mnohé tablety, ktoré sme už dávnejšie skúsili s označením "all in one" (všetko v jednom), boli, žiaľ, len sľubom a aj napriek tomu, bolo potrebné doplniť soľ do umývačky. Na moje milé prekvapenie je tato nová rada skutočne tým, čo sľubujú a napriek prázdnemu zásobníku na soľ, riad ostal lesklý a číry.

Na testovanie som úmyselne nechala zaschnúť poháre od lekváru a dala ich umývať až po troch dňoch a rovnako som nechala nenamočenú misku od karamelu. Po otvorení umývačky som bola zmierená so sklamaním, ktoré ma isto čaká, a o to viac ma prekvapilo, keď poháre boli čisté a bez najmenšieho zostatku lekváru. Záhyby, zatáčanie na vrchnák aj oblé hrany, všetko ostalo čisté.

Z môjho pohľadu som najviac bola zvedavá na umytie silikónových pomôcok a foriem, ktoré sú u mňa denne používané pri pečení. Bola som nútená ich umývať ručne, keďže tablety zanechávali "vôňu a chuť" v silikóne a raz sa mi stalo, že po tablete chutila aj čokoláda, ktorú som miešala stierkou. A tak na toto testovanie som vybrala nové formy, ktoré neboli ešte použité a bol tak dôvod na koláčiky 🙂

Aj v tomto bode musím povedať, že Sunlight Nature to zvládol nielen po stránke "odstránenia zvyškov upečeného cesta",  ale hlavne nezanechal  "vôňu a chuť" na formičkách aj napriek tomu, že samotné tablety majú citrusovú vôňu. 

Rovnako pozitívne prekvapenie ma čakalo aj po umývaní panvíc a zapekacích mís. Mastnota po skončení programu nebola na zvyšnom riade a to aj napriek programu s nízkou teplotou 45 stipňov a eco programu, ktorý je šetrnejší nielen na teplotu vody ale hlavne na jej samotnú spotrebu. Tablety sa vždy bezo zvyšku rozpustili a rovnako tak aj obal.

Za tieto dni testovania som tablety Sunlight Nature porovnávala nie s konkurenčným produktom, ale s produktmi samotného výrobcu 🙂 Odskúšané sme mali Sunlight all in one, classic aj expert. Práve pri týchto predošlých radách sa občas objavili nedostatky, ktoré som spomínala. Avšak rada Nature bola a je veľmi pozitívnym prekvapením a v našej domácnosti ostávame už len pri týchto umývacích tabletách. Nešetria len vodou a energiou na zahrievanie vody, ale hlavne mojím časom a energiou, ktorú už nemusím míňať na doumývanie riadov.

#test_sunlight2 #recenzia  

Začni písať komentár...

Odošli