150 / 171

    Jej, ono je hore, 🥰, kuk

    15. máj 2024

    @mooonika1975 coraz viac, ale stale je to dost bieda, drvivu vacsinu dna prespi 😅

    15. máj 2024

    @anjelicek26 veď ak by si šla v roku do prace, to si ho ani nestihneš užiť, papulku malú 😂😂😜😜😜

    15. máj 2024

    toto sa javi, cista mamina

    16. máj 2024

    @mooonika1975 no jo moc na vyber nebudem mat, tu je materska proste kratko... ale on pojde k opatrovatelke az buduci rok v juni a aj to len doobeda, takze taka pohoda, poobede s ockom a surodencami, ja ho na obed vzdy dojdem nakojit a ked sa bude dat, poobede vzdy home office, nech sa aj vidime... na rano na siestu do prace... uvidime, ake to bude v realite...

    16. máj 2024

    @anjelicek26 no ale, Elternzeit je do tretich narodenin. Mozes ostat doma. Je som to nikdy nelutovala. Prachy nie su vsetko.

    17. máj 2024

    @yanni tak aj take tam máte? Super, predpokladám rodičovska

    17. máj 2024

    @mooonika1975 jasne úplne bez peňazí dva roky je skvelý nápad a musiet pomenit vsetky poistenia, prakticky prijst o pracu,lebo zamestnaju niekoho ineho.. nikto toto nerobí (mimo túto yanni asi, ale ona mala dve male deti po sebe,tak narocnejsia rezia nastupu asi),každá sa vracia aspoň na skrátený úväzok...malemu byť medzi detmi len prospeje.. všetci tak išli.. na obedny spanok ho už bude brat muž domov.

    17. máj 2024

    @anjelicek26 tak prečo sa to tak vola? To nemá žiadne výhody? Akože ti platia zdravotne?
    Nejdem hovoriť o tom, čo dieťaťu prospeje, som pedagóg, ver mi, že dieťaťu kolektív málokedy prospieva. To je iná debata. Len má zaujima to čo písala tá pani nad tebou . Ten elternzeit. Akože môžem vyhľadať, ale ty budeš vedieť asi lepšie

    17. máj 2024

    @mooonika1975 je to ten druhy a treti rok ako neplatena rodičovská na Slovensku pre deti 3-6 ročne.. tam môžeš ostat 6 rokov doma ale maminy idu do prace, lebo prestane cinkat rodicak... ja mam muža doma, keď malemu nebude čokoľvek prospievat,bude proste doma s nim.. Tohoto sa nejako fakt nebojím.

    17. máj 2024

    @anjelicek26 aha, to som chcela vedieť, ja sama som bola na neplatenom od 3-6 rokov, chcela som byt doma, peniaze nechýbali, muz stále doma, tak sme si s deťmi užívali, výlety, dovolenky, stiahli všetky krúžky , ja som študovala popri tom, živnosť mala, bol kľud , deti spokojne aj my, lebo toto obdobie je tak nesmierne dôležité. Platil mi stat iba zdravotnú. Samozrejme, každému ako to vyhovuje.

    17. máj 2024

    @mooonika1975 len ja svoju prácu zbožňujem, takže toto bude taky kompromis.. už sme do toho posledného tehotenstva išli s tým,že sa vymeníme s mužom. On si maleho neskutocne uziva a tak to malo byt.

    17. máj 2024

    @mooonika1975 Elternzeit je v DE zo zakona 3 Roky. Sice len do prvych narodenin dostavas peniaze (alebo do druhych, ak si to rozdelis na 50%) ale normalen sa ti to zaratuva do dochodku aj zdravotku ti plati stat. Ziadne poistky sa menit nemusia. My mame Medzi 3 a 4 dietatom 5,5 roka a medzi 4 a 5 3;5 roka. Rocne dieta by som prec nedala. A uz vobec nie, Keby bol Muz na dochodku. Keby som Musela spät do Roboty, tak by sa staral muz.naco su mi potom deti, ked sa ich zbavim, Este Ani z plienok nie su von.Ja mam dokonca, okrem Pondelka, aj predskolacku doma. A skolka jej vobec nechyba.

    17. máj 2024

    @yanni Neviem,prečo má každý pocit,ze len ten jeho spôsob výchovy detí je ten správny 🫣 Tebe to vyhovovalo takto,nám to vyhovuje inak. Oboje je v poriadku.

    17. máj 2024