18 / 33
    doma vyrobeny vanilkovy cukor

    Myslela som si, že je to všeobecne známe, ale pri dnešnom surfovaní po nete som prišla na to, že asi ani nie. Takže - klasicky vanilínový cukor z obchodu - má ďaleko od vanilky, je to cukor "dochutený" chémiou, aby mal krásnu vanilkovú vôňu. Ja už roky robím to, že si dosypávam do fľaše kryštálový cukor a vždy tam pichnem vanilkový struk, ktorý mi ostane, keď spotrebujem zrniečka. Občas mám vo fľaši aj tri, či styri, čo vôbec nevadí. Cukor je vanilkovovoňavý aj bez chémie🙂))

    1. apr 2014

    @aduskatt aj ja to tak robím 🙂, akurát minule som zostala v pomykove pri varení rajčinovej polievky, či tam z toho cukru dať 😀, lebo iný nemám...

    1. apr 2014

    @lyongirl 🙂)) tak je to kazdopadne uplne ine ako ten chamizovany🙂)) do rajcinovej neviem, ci by som dala🙂)))))))

    1. apr 2014

    ten krystalovy cukor je bohuzial este o vela horsi ako vanilkovy...

    3. apr 2014

    @simonkaba myslim, ze cisty krystalovy nebude horsi, ak sa bavime o Vanilinovom cukre, ktory je bezne dostat v obchodoch a nie o vanilkovom

    3. apr 2014

    @aduskatt je mi jasne ze vanilinovy je bordel, ale krystalovy cukor nie je o nic lepsi... je to jeden z najhorscih jedov v kuchyni...

    3. apr 2014

    @simonkaba viem, ale o tom teraz nie je rec, rec je o vanilkovom cukre🙂

    3. apr 2014

    @aduskatt ved hej. ja len tak ze uz je asi jedno ci konzumovat vanilinovy cukor alebo krystalovy 🙂

    3. apr 2014

    @simonkaba do blogu o zdravom stravovani by to bol super prispevok, tu sa to evidentne minie ucinkom, kedze toto je blog o sladkom, kde casto pouzivam aj bielu nezdravu muku, co je dalsi zabijak🙂)

    3. apr 2014

    ja to poznám pár rokov,kupim 2 struky, rozrežem amám taku menšiu dozu kde to dám,nasypem tam kryš.sukor,zatrepem a ked miniem dosypem,takto mi vanilka vydrží v tom cukre asi rok

    11. máj 2014

    @natsa ja to praktizujem uz asi 20 rokov, tym ze pouzivam casto pri robeni kremov do tort vanilku, tak struky mi ostavaju, len doplnam do flase:.-)

    11. máj 2014