28 / 52
    Jahodové rezy

    4 žĺtka, 4 lyžice kryštálového cukru, vyšľaháme do peny, 4 lyžice múky, cca pol prášku do pečiva primiešame k zmesi, do toho opatrne vmiešame sneh zo 4 bielkov. upečieme plát.
    Na krém vymiešame 400 gramov tvarohu a 100 gramov práškového cukru. plátky želatiny necháme napučat vo vode, potom ohrejeme do rozpustenia a postupne pridávame do tvarohu. Dve smotany vyšľaháme s 50 gramami práškového cukru. Polovicu šľahačky primiešame do tvarohovej zmesi. Na vychladnutý plát natrieme tvarohovú zmes. Umyté a odkvapkané jahody poukladáme polovicami dolu na koláč. Rozohriaty jahodový džem natrieme na jahody. Pred podávaním ozdobíme druhou polovicou šľahačky. Dobrú chuť

    16. jún 2014