32 / 52
    Muffiny s tekutou čokoládou

    Potrebujeme: 3 vajcia, 85 g prášk. cukru, 140 g masla, 140 g čokolády aspoň 60%, 45 g hladkej múky

    Z bielkov urobíme sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme trošku vychladnúť a zmiešame s vyšľahanými žĺtkami. Primiešame múku. Vznikne čokoládová masa, do ktorej zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Čokoládový krém vylejeme do 3/4 výšky formičiek, ktoré vymažeme maslom a vysypeme múkou. Horúce tortičky s horúcim srdcom sa dajú potom ľahko vyklopiť. Pečieme približne 10-12 minút. Nepredlžujte čas pečenia, lebo efekt horúceho srdca by sa vytratil. Vnútro by malo ostať tekuté. Najlepšie je ihneď skonzumovať, lebo po vychladnutí stuhne vnútro

    24. máj 2014