41 / 52
    Parížska šľahačka

    Do 250 ml smotany na šľahanie( čm tiučnejšia, tým lepšie) nalámeme 150 gramov čokolády. Čokoládu používam aspoň 45%. Podľa chuti môžme dosladiť. Pokojne použite kryštálový cukor, on sa roztopí v hrnci. Na miernom plameni za občasného miešania. Zmes rozpustíme, minútku prevaríme. Po miernom ochladnutí dáme do chladničky. V chladničke necháme aspoň odem hodín. Ihneď po vytiahnutí z chladničky vyšľaháme. Šľaháme v tej istej nádobe, v ktorej bola zmes v chladničke.

    27. apr 2014

    @aduskatt mohla by som poprosiť cely recept na tu úžasnú tortu s jahodami?

    27. apr 2014

    @katkakostkova no, to mozes, ale keby som si ja pamatalA🙂)))) cokoladovy korpus, v Receptoch je na mramorak, takze v pohode moze byt aj ten, pokvapkany jahodovou stavou, táto plnka, v nej kusky jahod a okolo torty je cokotransfer, posledna vrhcna vrstva je parizska slahacka, v nej popichane cerstve jahody a medzi ne ozdoby z cokolady🙂

    27. apr 2014

    môže sa na túto parížsku šľahačku naťahovať fondán?

    28. apr 2014

    @sibalka5 urcite nie, je tam voci cokolade prilis velky pomer slahacky a kedze ja pouzivam zasadne zivocisnu slahacku, asi by to tieklo, ale nie je problem z toho odobrat dve lyzice a zaslahat do masla, potom to pod potah moze ist🙂

    28. apr 2014

    @sibalka5 alebo potom pouzit cokoganache pod potah

    28. apr 2014

    ďakujem

    28. apr 2014

    @sibalka5 za malicko🙂

    28. apr 2014

    Mozem sa spytat, stuzovac tam netreba davat? Vyslaha sa to aj tak? 🙂 Dakujem

    29. máj 2014

    @didi13k pri kivalitnej cokolade netreba, ale zasa ak das, nic sa nestane🙂

    29. máj 2014

    @aduskatt Dakujem 🙂 No nedala som, lebo ani nemame.. Ale tak cokoladu mame kvalitnu, tak snad to bude ok 😉 A este otazocka, robila som dvojitu davku, cize 2x250ml slahacky s 2x150g cokolady. Je to tak v pohode? 🙂 Dakujem este raz 😉

    29. máj 2014

    @didi13k jasne🙂

    29. máj 2014

    @aduskatt Prosím Vás,takúto parišku šlahačku môžem použiť normálne ako krém do torty?Či tam treba dať aj nejaké máslo alebo mascarpone?A ovocie do toho môžem použiť banán?

    27. aug 2014

    @katy1111 jasne, bežne to používam do torty ako plnku a kombinujem s rôznym ovocím🙂

    27. aug 2014

    @aduskatt ďakujem a ešte otázočka,môžem ňou potrieť tortu aj z vonku a vrchu,keď chcem miesto poťahovky na vrch použiť lentilky a po obvode kinder čokoládky,bude to držať,viete mi poradiť?

    27. aug 2014

    @katy1111 držať to bude, jasne, treba to lepiť na nie stuhnutú plnku, len bacha, lebo lentilky môžu pustiť farbu

    27. aug 2014

    @aduskatt no však toho sa bojím,dá sa tomu nejako predísť?Takže hneď ako natriem,obložím čokoládkou?

    27. aug 2014

    @katy1111 ano, hneď po natretí🙂))ja zvyknem lentilky lepiť troškou rozpustenej čokolády🙂, alebo možno kvapku medu

    27. aug 2014

    @aduskatt áha,skúsim,niečo z toho,ďakujem veľmi pekne za rady a odpovede 🙂

    27. aug 2014

    @katy1111 za máličko🙂

    27. aug 2014

    @aduskatt aaaa ďakujem našla som 🙂 - a ešte sa spýtam tento recept mi vyjde na kolko? - myslím akú veľkú tortu?

    2. sep 2014

    cca tak 18 cm priemer 2x plnena, ak chceš priemer 24, urob dve šľahačky a tri čokolády🙂

    2. sep 2014

    @aduskatt noo ale teda poprosím poradiť - ja nebudem robiť kruh ale obdĺžnik - 28,5 x 34 cm - a plniť chcem 2x - kolko mi bude treba???

    2. sep 2014

    zo štyroch šľahačiek by som robila, tomu prispôsob čokoládu, ak dáš aj trošku viac, nevadí

    2. sep 2014

    @aduskatt čiže 4 x 250ml šľahačky a 4x150g čokolády? - a môžem naraz variť alebo radšej na dvakrát???

    2. sep 2014

    @filipkosaska nezabudni aj cukor🙂))
    ja to varím naraz

    2. sep 2014

    @aduskatt a cca kolko??

    2. sep 2014

    @filipkosaska podla chuti, netusim, dávam od oka, ked je pre deti, tak viac, keĎ je pre dospelých tak menej...tiež záleží, či dávaš sladké ovocie k tomu, alebo kyslé..

    2. sep 2014

    @aduskatt banán chcem dávať - tak približne cca napr. kolko lyžičiek dať

    2. sep 2014

    @filipkosaska ochutnaj🙂))) ale asi dve na jednu smotanu, ale závisí aj od čokolády, lebo čím vyšší podiel kakaovej hmoty, tým je horkejšia

    2. sep 2014

    @aduskatt a ešte otázočka - máte nejaký dobrý receptík na orechový korpus?

    2. sep 2014

    @filipkosaska mám🙂

    2. sep 2014

    @aduskatt ešte otázočka - na ten krém - idem teraz robiť 🙂 - a potom zajtra pri tom šľahaní použiť aj stužovač?

    4. sep 2014

    @filipkosaska podľa potreby, ja nepoužívam

    4. sep 2014

    A ja sa este oytam..udrzi korpus? Krem urcite...ale toto? Dakujem.

    8. jan 2015

    @vladkaluckalukas nerozumiem otázke, neviem, čo sa pýtaš, Skús inak.

    8. jan 2015

    😂😂😂 skusim...chcem.plnit tortu...a ked na tu plnku polozim tretinu korpusu, ci je dost tuha ..bez stuzovaca..ze ho udrzi.

    8. jan 2015

    @vladkaluckalukas aháááááá, jasne🙂))) ja tak robím bežne, ale ak sa bojíš, tak pri ruke môžeš mať čokoládový CremeOle a ak sa Ti bude zdať riedka, prisypať🙂))

    8. jan 2015

    Dakujeeeem. Nemam Ole.crem ..bude musiet byt dobra 😂😂😂.

    8. jan 2015

    @vladkaluckalukas držím palce🙂

    8. jan 2015

    @aduskatt
    @vladkaluckalukas babulky takže kludne môže ísť tato plnka do torty medzi korpusy?

    10. mar 2015

    Uplne kludne 😊😊😊

    10. mar 2015

    u nas je parizska plnka najoblubenejsia. ja nedavam do nej vobec cukor. ked dam sladky korpus, dzem...tak vynikne jej uzasna chut. a najradsej ju kombinujem so salkovou plnkou.

    22. okt 2015

    @veronika_domenova ako pre koho, pre dospelých nezvyknem ani ja, ale pre deti, keĎ použijem čokinu tak 55% trochu sladím......

    22. okt 2015