47 / 52
    Panna cotta- neuveriteľne jednoduchý, ale zázračne chutný dezertík

    Panna Cotta

    300 ml smotany na šľahanie - čím tučnejšia, tým lepšie, 100 gramov cukru, 2 plátky želatiny, 1 vanilkový struk ,jahody, maliny, karamelový toping

    POSTUP PRÍPRAVY

    Želatinu namočíme do studenej vody, do hrnca dáme šľahačku, cukor a vanilkové zrniečka a vydlabaný lusk,pomaly privedieme k varu. Vyžmýkame želatinu, pridáme ju do hrnca a miešame kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do nádobiek, dáme do chladničky na 3 hodiny, potom vyklopíme na tanier, pridáme ovocie, prípadne karamel, alebo inú dekoráciu. Ako nádobky celkom dobre poslúžia nádobky od jogurtov🙂

    2. apr 2014

    v najblizsej dobe veru vyskusam... mnamka 🙂

    2. apr 2014

    @lienkatt je to uzasne🙂) vyskusane mam aj karamel miesto ovocia a teda tiez skvela vec🙂

    2. apr 2014

    uz sa zalizujem za usami 🙂

    2. apr 2014

    Mňam, tak toto urobím hneď zajtra, musím kúpiť smotanu.

    2. apr 2014

    @hyta dufam, ze sa pochvalis potom s vysledkom🙂

    2. apr 2014

    @aduskatt mozam to servirovat aj v takych malych poharikoch zaliate zelatinou a ovocim?......urcite vyskusam

    2. apr 2014

    @aslana urcite ano🙂))je to jedna moznost servirovania, samozrejme, najskor treba nechat zatuhnut🙂

    2. apr 2014

    @aduskatt este jedna otazocka: mozem to urobit aj z rastlinnej slahacky?

    2. apr 2014

    @aslana netusim, rastlinnu zasadne nepouzivam, takze nepoznam jej vlastnosti, neviem, ci sa moze priviest k varu, ci sa tam nieco nepozraza.....☹

    2. apr 2014

    @aduskatt aham ja len tak, lebo maly je alergik na mliecne vyrobky a inak pouzivam rastlinnu, len tiez som ju este neprevarala.....

    2. apr 2014

    @aslana alebo teda skus zmenit postup, ze do rastlinnej das cukor a vanilkove zrniecka, len to zohrejes tak, aby sa cukor rozpustil a potom tam das napucanu zelatinu a tiez zohrievat len kym sa nerozpusti.......osobne si myslim, ze sa prevara najma pre predlzenie trvanlivosti slahacky, ale tento dezert nema dlhu zivotnost🙂)))))

    2. apr 2014

    @aduskatt aj tak to urcite vyskusam, dik za rady

    2. apr 2014

    vynikajuce, my ju lubime aj s bielou cokoladou rozpustenou v slahacke 🙂

    3. apr 2014

    @kvetulkam to moze byt veru vynikajuce tiez, dakujem za rozsirenie obzorov🙂)
    v zime je super aj s medom a skoricou🙂

    3. apr 2014