213 / 214
    ricottové gnocchi s paradajkami a parmezánom
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    250g ricotty
    1 vajce
    100g hladkej múky
    30g parmezánu + hoblinky
    300g cherry paradajok
    olivový olej + maslo
    muškátový oriešok, bazalka
    soľ + korenie

    z ricotty, vajíčka, múky, postrúhaného parmezánu, muškátového orieška a soli vypracujeme lepkavé cesto. necháme min. 30 minút (ale kľudne aj dlhšie) odležať v chlade. potom z neho lyžicou tvarujeme malé gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode cca. 3 – 5 minút, alebo kým nevyplávajú na hladinu. paradajky nakrájame na polovice a krátko osmažíme na zmesi masla a oleja. pridáme uvarené gnocchi a ešte spolu chvíľu opražíme. podávame posypané mletým čiernym korením, bazalkou a hoblinkami parmezánu.

    15. aug 2016