417 / 451

    Roláda plnená bryndzou a medvedím cesnakom

    Potrebujeme:
    180g tvrdého syra (použila som neúdený oštiepok)
    180g mrkvy
    4 vajcia
    150g bryndze
    50g bieleho jogurtu
    60g medvedieho cesnaku
    zemiaky
    mlieko alebo smotanu
    kúsok masla

    Postup:
    1. Syr a mrkvu nastrúhame na hrubo
    2. Dobre premiešame s vajciami
    3. Zmes rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie
    4. Pečieme cca 35 minút na 180°C
    5. Ešte teplé cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie do rolády a zabalené v kuchynskej utierke necháme vychladnúť
    6. Bryndzu a jogurt dáme do hrnca a zohrejeme
    7. Do horúcej bryndze pridáme nasekaný medvedí cesnak a za stáleho miešania prehrejeme
    8. Zmes nanesieme na cesto ktoré sme si opäť opatrne roztiahli do tvaru obdĺžníka
    9. Opatrne zrolujeme a odstraňujeme papier na pečenie (pomohla som si nožom)
    10.Necháme chvíľku postáť v chladničke aby nám zatuhla plnka
    11. Zemiaky si uvaríme do mäkka, zlejeme vodu
    12. Pridáme maslo, mlieko a roztlačíme na kašu

    7. apr 2019