Kuracie prsia a karfiolovo-špenátová ryža
Potrebujeme: (na 2 porcie)
250g kuracích pŕs
olivový olej
1/2 menšieho karfiolu
2 hrste baby špenátu
soľ podľa veku
ghee maslo/ olivový olej
Postup:
1. Kuracie prsia potrieme olivovým olejem
2. Pečieme v rúre na 180°C cca 15-20 minút (podľa hrúbky) ale nie dlho aby ste mäsko nevysušili. Treba si radšej skôr prerezať najvyšší kúsok, aby ste zistili či je už biele.
3. Surový karfiol nastrúhame na hrubo.
4. V hrnci zohrejeme ghee maslo, na to dáme karfiol, chvíľu opečieme a podlejeme vodou (nie veľa)
5. Dodusíme, v prípade potreby ešte podlievame
6. Špenát sparíme asi minútu vo vriacej vode
7. Nasekáme a premiešame s karfiolom. Je to výborné.
Menším deťom soľ netreba, väčším kľudne dosoľte.
Dakujem, zase skvely recept.
prosim si popis. to je spenatova ryza?