Orecháče
Už sa zvianočnieva🎄. Ale nie, tento koláčik vznikol úplnou náhodou. Ostali mi bielka a bolo mi ich ľúto vyhodiť ale to čo som vymyslela je bomba 💣. Naozaj, treba vyskúšať. Nedá sa to ani opísať slovne, hoci vyzerajú ako laskonky nechutia tak. Sú úplne iné. Sú mäkké asi ako corny tyčinky ak ich poznáte. Použila som formu na laskonky a v podstate som vychádzala zo základného receptu len som zamenila biely cukor za trstinový a zredukovala som ho na 20% 🤔.
Potrebujeme: (na 8ks)
4 bielka
120g vlašských orechov
50g trstinového cukru
plnka:
100g lučiny (príp.smotanovej nátierky)
2 lyžice ryžového sirupu
30g masla
Postup:
1. Bielky s cukrom šľaháme asi 10 minút nad parou (nečakajte konzistenciu ako pri pusinkách bude ako hustý sneh, uvarený)
2. Keď má sneh izbovú teplotu dobre premiešame s rozmixovanými alebo pomletými orechmi
3. Nanesieme na laskonkovu formu (mala som na 1 plechu 16 ks)
4. Pečieme 15 minút na 130°C
5. Pootvoríme dvierka na rúre a necháme 30 minút dopekať pri teplote 80°C
6. Plnku si pripravíme rozmiešaním roztopeného masla, lučiny a ryžového sirupu
7. Naplníme koláčiky, spojíme a necháme aspoň 2 hodiny zachladiť
vyvyzera to bombovo
juj super vyskušam 🙂
Tie su nadherne
Vyzerajú skvele, slinky tečú. Tiež budem skúšať bez formy. A skúsim dat med alebo javorový sirup.
Prosim ta a to davas aj od roka detom? Myslela som ze orexhy az o dost neskor. Ci? Ale recept vyborny
Co to je?