111 / 451
    Karfiol v hraške, zemiaky

    Klasika trošku inak

    Potrebujeme:
    karfiol
    hrašku (ja som použila bezlepkovú na obaľovanie)
    zemiaky
    maslo
    smotanu (nemusí byť)

    Postup:
    1. Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a obvaríme vo vriacej vode 7-10 minút
    2. Keď vychladne obalíme v hraške (riedi sa s vodou podľa návodu)
    3. Obalené ukladáme na pekáč
    4. Pečieme v rúre cca 30 minút na 180°C
    5. Zemiaky si uvaríme
    6. Spolu s maslom a smotanou roztlačíme

    Menším deťom soľ netreba, väčším kľudne dosoľte. Hraška je jemne dochutená. Ja som obalila aj kolieska cukiny. Hraška na nich veľmi nedržala ale tiež boli chutné.

    18. okt 2018