112 / 451
    Pečené tymiánové zemiaky s kôprovým jogurtom

    Co to je prosim Vas? Vyzera to chutne...

    8. okt 2018

    @carpedem pečené tymianove zemiaky koprovy jogurt

    8. okt 2018

    Pečené tymiánové zemiaky s kôprovým jogurtom

    Potrebujeme:
    menšie zemiaky
    olivový olej
    cesnak
    tymián
    balzamikový ocot
    biely jogurt
    kôpor
    tekvicový olej

    Postup:
    1. Zemiaky zbavíme šupy
    2. Dáme ich do hrca s vodou a varíme 10 minút
    3. Zemiaky dáme na plech a pečieme 30 minút pri 180°C
    5. V miske si zmiešame olivový olej a balzamikový ocot v pomere (2:1), pridáme cesnak a tymián
    4. Po 30-tich minútach zemiaky otočíme a opatrne stlačíme pomocou niečoho na výšku cca 1,5 cm (ja som použila maličký hrniec)
    5. Takto zatlačené zemiaky potrieme tymiánovou zmesou a dáme piecť na ďalších 30 minút
    6. Biely jogurt zmiešame s kôprom a môžme pridať pár kvapiek tekvicového oleja

    Menším deťom soľ netreba, tým väčším kľudne osoľte. Výborné sú takto robené aj so šupou. Mňam

    8. okt 2018