Zemiakové guľky s tekvicou a pyré z kyslej kapusty
Potrebujeme:
3 zemiaky (uvarené nastrúhané mali asi 160g)
1 žĺtko
70g špaldovej krupice
kúsok hokaido (môže byť aj maslová tekvica prípadne batat)
kyslá kapusta (na porciu cca 150g)
pór
olivový olej
mletá červená paprika
kúsok masla
Postup:
1. Zemiaky si uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred)
2. Ošúpeme a nastrúhame na strúhadle
3. Premiešame s 1 žĺtkom a postupne pridáme špaldovú krupicu. Pridala som štipku soli
5. Vypracujeme cesto, urobíme si valček a rozdelíme si ho na 8 kúskov ktoré budeme plniť.
6. Extra si uvaríme kúsok tekvice. Necháme vychladnúť, roztlačíme vidličkou a vyformujeme guličky
7. Z jednotlivých kúskov cesta vyrábame placky, na ktoré si položíme guličku z tekvice
8. Do cesta zabalíme guličku z tekvice vytvárame guličky
9. Vložíme do vriacej vody a 10 minút varíme
10. V hrnci si rozpálime olivový olej, opražíme nakrájaný pór a poprášime mletou červenou paprikou
11. Pridáme dobre premytú kyslú kapustu, podlejeme a dusíme
12. Keď je kapusta hotová, pridáme k nej kúsok masla a rozmixujeme do hladka
Pre menšie deti soľ netreba, väčším deťom a dospelým kľudne dosoľte
Ooo to je super velmi pekne ďakujem.
Co je toto za super napad, prezraď nám prosím ďakujem.