72 / 451
    Cukinovo-spenatovy privarok a fasirka z cervenej sosovice

    Na ghi som si oprazila jarnu cibulku, pridala som nastruhanu cukinu, podliala vodou a dusila. Pred koncom som pridala spareny spenat. Spolu som rozmixovala do hladka. Fasirky som si pripravila z uvarenej cervenej sosovice, na jemno nastruhanej surovej mrkvy, zomletych vlociek, posekanej cibulky, trosky cesnaku, rasce a vajicka. Vyformovane fasirky som opiekla na papiery na pecenie. Dala som do hrnca, podliala vodou a dodusila.

    1. máj 2018

    Ahoj Lenka, v receptoch píšeš, že mäsko, aj tieto fašírky opekáš na papieri na pečenie. znamená to, že naň potom vôbec nedávaš tuk, maslo olej ani nič iné? NIe je to mäsko potom suché? Ďakujem.

    16. máj 2018

    @lenka_samorin ahoj Lenka vobec nie je masko suche. Vacsinou ho podlievam a dodusim. Aj nam ked robim 'grilovane' prsia na panvici robim ich takto a su stavnate len nesmu byt dlho

    16. máj 2018

    to ste opiekli na sporaku? ci v rure? vdaka🙂

    21. máj 2018

    @alexandrah na sporaku. Ale aj v rure by sa upiekli musim najblizsie skusit. Tym ze som ich potom podlievala boli take stavnatejsie a lahsie sa malemu jedli.

    21. máj 2018

    dakujem🙂)) a kukam ze ste z ruzinova🙂)) ja taky.-)))

    21. máj 2018

    Rada by som sa spytala k tym fasirkam-preco ich opekate na papieri a nie napr.na teflonovej panvici na sucho? Je ten papier lepsi? (papier zrejme rozprestriete na horucu panvicu, ci?) A napriek opeceniu je potrebne ich podusit? Nerozpadavaju sa potom trocha? (aj napriek vajicku) Vdaka. 🙂

    26. máj 2018

    @veve10 zvykla som si na papier, neprihori mi to. Je to lepsie ako na suchej panvici a ked je treba papier si v priebehu varenia vymenim za cisty. A dodusit treba lebo to neopekam dostatocne dlho nato aby sa urobili aj vnutri. A nerozpadavali sa. Ale neboli klasika fasirky aj do ruky ale skor na jedenie s priborom.

    26. máj 2018