Prechádzka so psom po odčervení

simona2001
21. aug 2023

Ahojte,

Chcem sa spýtať. Dnes som odčervovala psíka a chcela by som vedieť či ho môžem vziať na prechádzku alebo s ním radšej ostať doma až do očkovania?

Ďakujem za vaše odpovede.

pribinak
21. aug 2023

@simona2001 normálne von

gejb
21. aug 2023

@simona2001 kľudne na prechádzku, ale kratšiu lebo tie tepla im teraz nerobia dobre

colsami
21. aug 2023

Odcervenie nema nic s prechadzkou ani kludovym rezimom, takze kludne. Urcite % psov moze mat jedine redsiu stolicu ale stav sa sam upravi.

abbey1
21. aug 2023

Ak sa jedná o šteniatko, určite nechať doma az do očkovania. Ak dospelý pes, kľudne von.

anonymanonym
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonymanonym
21. aug 2023

@abbey1 ak by nechali šteňa do uplneho zaockovania len doma, tak by prisli o to najdolezitejsie - socializaciu. Najintenzivnejsia socializacna faza prebieha zhruba do konca 14.tyzdna veku +- a je praveze na mieste za ten mesiac (kedze do noveho domova pride cca v tom 2.mes.) šteniatku ukazat co najviac. Jasne, ze nenechat ho hrat sa s cudzimi psami. Ale s vyrovnanymi jedincami, ktorych pozname (tj. vieme ze su riadne zaockovani, odcerveni atd) uplne v pohode. Izolovat stena do plneho zaockovania je najvacsia kravina aku moze clovek urobit.

abbey1
21. aug 2023

@anonymanonym Ďakujem za radu. Síce nevyžiadanú. Socializácia s "bezpečnymi" psami je jedna vec, druhá vec je, ako zabrániť kontaktu s možnými kontaminovanými výkalmi, alebo nákazou vonku. Keď si mám vybrať. Najskôr ochránime šteňa, ktoré si vezmeme až vo vhodnom veku, zabezpečím jeho ochranu. Ale to už si musíme každý zvážiť.

anonymanonym
21. aug 2023

@abbey1 to bola skor rada pre autorku alebo pre nahodneho cloveka, ktory si bude tuto diskusiu citat, nie pre teba - je mi jasne, ze ked ma niekto nejaky nazor, tak ho tazko zmeni len kvoli neznamej "postavicke" z fora 🙂 co je fajn 🙂 nemala to byt nevyziadana rada pre teba (tie nema nikto rad, ani ja) 🙂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
abbey1
21. aug 2023

@anonymanonym Problém je, že autorka vôbec nespomína vek psa. Preto som písala, že s malým šteniatkom by som neišla aspoň do určitej doby po prvom očkovaní.
Viem, čo dokáže taký parvovirus urobiť s malým šteniatkom.A bohužiaľ, vonku tomu zabrániť nevieš, keďže napr práve ten nemusí dostať z priameho kontaktu s iným psom. Ja už som radšej opatrná. U staršieho šteniatka je to niečo iné. Takže ťažko radiť.

monicka1973
21. mar 2024

@colsami dobry vecer, prosim vas, viete mi poradit, brat kupil steniatko a evidentne nebol dobre odcerveny.teraz ma 10 tyzdnov.
Zacal mat na druhy den hnacky a krvicku v stolici.
Dal mu tabletku, vykakal skrtavky, no stale ma redaiu stolicu a casto kaka, teraz mu dal dalsiu davku.
Ako dlho prosim trva kym sa mu vycistia crievka od parazitov?
Dalsiu davku mu da o dva tyzdne.
Maly aj papa , ale nepribera zatial.

Dakujem za radu.

colsami
21. mar 2024

Treba odcervit raz a ak bolo vela parazitov, kludne o 2-3 dni odcervit opatovne, ale inou ucinnou latkou. Navyse je dobre pouzivat tie 'drahsie' odcervovaky, niekedy maju naozaj lepsi ucinok (a zvyknu byt aj setrnejsie voci crevu).

Zatial priberat nemusi a nebude po takej nalozi parazitov a rozbitom crievku... Takze nasadit na par dni dietne krmivko (tzn nie suche granule, dajte trebars gastrointestinal konzervu), probiotika a ono sa to upravi. 🙃