Pád zo stoličky

vladkabalazova
7. máj 2024

Písala som kolo sebe teraz píšem kôli mužovi v sobotu sa mu stalo no mali e oslavu mal vypité chcel ísť curat sedel na stoličke postavil sa posmikol a padol na zem a buchol si pravú stranu chrbtice.....bolesti má také že nevieme či je to oblicka alebo Dolná časť chptice na pravej strane ho to strašné zvnútra páli vystreluje príšerná bolesť ale to keď si ide sadnúť alebo sa chce postaviť čo myslíte vy je to oblicka alebo chrbtica?nemá nič opuchnuté ani modrinu nic

viestta
7. máj 2024

@vladkabalazova uz davno mal byt u doktora

stellarstar
7. máj 2024

U Dr bol?

deti95060810
7. máj 2024

zajtra k lekárovi...

viestta
7. máj 2024

@stellarstar nebol, to by uz vedeli ci oblicka ci co ine

lucka_ke
7. máj 2024

má krv v moči?

majamat
7. máj 2024

chrbtica nema pravu, lavu stranu. je jedna a je v strede. ak sa buchol vpravo, tak zavisi v akej vyske.
poskodena oblicka asi zas tak uplne nereaguje na pohyb,a si by skor bolela stale, aj ked intenzita s amierne menit moze.
ak by slo o poskodenu oblicku, zrejme by bola krv v moci. a zrejem skor masivne, cize makrospoicky viditelna.

no samozrejme toto je len dedukcia a v medicine nie je nic 100%-tne. treba vysetrit moc, ci tam nieje mikroskpicke mnozstvo krvi. pri uraze oblicky by tam krv skor maka byt, ako nemala. aspon mikroskopicky.

nema modrinu? opuch? pri silnejsich urazoch, ktore poskodia organy vovnutri tela by tam modrina zrejme bola.
aj na chrbte mame svaly,a j tie mozu byt natiahnute. neviem kde ho to presne pali, ale moze ist aj o zlomene rebro.

lucka_ke
7. máj 2024

tiež mi napadlo rebro, hlavne keď bolesť nie je stála, ale chcelo by to vyšetrenie u lekára a minimálne rontgen

vladkabalazova
autor
7. máj 2024

@majamat modrinu nemá boli ho to keď zakasle keď sa chce posadiť na stoličku keď sa chce z nej postavyt a boli ho to na pravej strane boku tám kde sú obličky kríže ak vieš ako to myslím

lucka_ke
7. máj 2024

ráno nech ide ku svojmu lekárovi, ten ho pošle na rontgen a uvidíte čo to je

majamat
7. máj 2024

@vladkabalazova no ten moc by bolo dobre vysetrit a teda aj rebra - rtg. mozu byt zlomene, ci praskute, ak bolest reaguje na pohyb, a teda je moznost aj natiahnute/udrete svaly, slachy. aj to dokaze boliet.

vladkabalazova
autor
7. máj 2024

@majamat A myslíš že náhodou keby šlo o obličku to môže páliť zvnútra? Lebo jeho to páli ako keby sa popálil

majamat
7. máj 2024

@vladkabalazova tak urazy bolia a to sa taka akehokolvek tkaniva. je to mozne. co sa tka konkretne typu bolesti, bolst je subjektivny priznak. clovek ho nejak popise,a le ak to ma iny clovek, uz ho moze popisat inak. takze na toto konkretne by som sa nezameriavala.

isis234
7. máj 2024

Ráno lekárovi. Môže zobrať sebou i ranný moč. Nech mu vyšetrí

ysseba
7. máj 2024

@majamat Ahoj, môžem sa opýtať? Ty si doktorka alebo sestrička? Na akom oddelení? (už dlhšie si všímam, že sa pohybuješ asi v nemocničnom prostredí a zaujíma ma to, že aký obor 🙂 )

majamat
7. máj 2024

@ysseba som sestricka a teraz pracujem v DSS.

majamat
7. máj 2024

baby, zajtra je sviatok. jedine tak na pohotovost.

deti95060810
7. máj 2024

@majamat to ma nenapadlo...

deti95060810
7. máj 2024

autorka ,ja som mala narazené rebrá - samozrejme u lekára som nebola...ale , nemohla som ani len zakašľať, na posteli som sa s problémami obracala mesiac ,ale zas nič ma nepálilo.

kacena4
7. máj 2024

oblicka to nebude skor platnicka drzim palceky

ysseba
7. máj 2024

@majamat Ooo, tak to je obdivuhodné. Tak držím palce v Tvojej peknej, ale neľahkej práci. (mňa to vždy lákalo do zdravotníctva, ale osud ma zavial úplne iným smerom, preto ma to tak zaujíma 🙂 )

majamat
7. máj 2024

@ysseba dakujem. ja si som sa zas rozhodovsls pre neico ine, no dlho sa mi pacil siedmacky prirodopis. ked osmnasla zdravotku a termin primaciek, bolonrozhodnute

petermafo
9. máj 2024

@vladkabalazova ja keď som raz na bicykli urobil katapult na asfalt pri náraze do veľkého psa ktorý mi vybehol pred predné koleso.Hned som si volal sanitku brali má pohotovosť Ružinov aj s bicyklom 😀 narazení brutálne celý bok panva som myslel že zlomená panva.Urobili RTG všetko Ok ale nevedel som ani chodiť poriadne a podliatiny modriny riadne.Najhoršie sú plné pády narazí s celou váhou.Ja som pudovo kril v katapulte hlavu tvár.Treba na pohotovosť RTG