Tí, ktorí žijete v dome - ako často chodíte na výlety?

20. máj 2022

Ahojte. Chodíte aspoň 1-2x za mesiac na výlety s malými deťmi aj keď bývate v dome?
Nemyslím výlet ako prechádzka po okolí, ihrisko či nákupy.
Žijeme na dedine, financie máme ale skôr čas a chuť nám chýba s malými deťmi. Radšej ideme na týždeň na dovolenku či predĺžený víkend a tam sa vyšantia, na dvore sme stále, prechádzky so psami denne.
Ako to máte vy? V bytovke je samozrejme že tam je viac času, menej roboty a viac výletov .

deti95060810
20. máj 2022

máme skleník, záhradu kde pestujeme zeleninu... takže s výletmi na čas musíme počkať...

simca06022011
20. máj 2022

Nie nechodime. Ale teda dodam, ze dom sme kupovali prave preto aby sme nemuseli stale "utekat", mame zahradu dvor, okolie, les... zverinec.
Musim ale povedat, ze dcera ma vylety pochodene po celom slovensku aj so skolou, lyzovat/bezkovat sa chodi, v okoli na bicykle a cele prazdniny je viac menej mimo dom Aj ona je rada, ked nelietame kadetade po okoli. Pride my usmevne sledovat ludi v okoli, kt. nakupili drahe domy, velke dvory maju a piatok vecer odchod, prichod nedela vecer, cely tydzne dom aj dvor prazdny, max vecer hodinka na dvore, to akurat pokosia alebo pozametaju a dost. Na co ist do domu? :D

zdenka11081983
20. máj 2022

Chodíme, na bicykel, zoo, turistika, nákupné centrum s kinom raz zac. 2 x do mesiaca. Síce mi potom robota stojí... Ale tak nevadí. Na víkendové pobyty nechodíme.

tosomja
20. máj 2022

Bývame rok v dome, roboty je tu veľa, ale tie dva týždne v lete si nájdeme na dovolenku a vždy keď príde priateľ po mesiaci v práci, tak ideme niekam, či sa kúpať, či do zoo. A samozrejme, každý deň chodím s nimi vonku mimo dvora, väčšinou ešte spia v kočíku.

miky132
20. máj 2022

Chodíme....aj sme na dvore aj na výlety vyvažujeme to podľa chuti

simca06022011
20. máj 2022

@simca06022011 *pride mi 🙄
no a samozjreme v lete sa chodime kupat.. :D vzdy ked sa da, ale hocikam.

evastanka9
20. máj 2022

Chodievame,je to prijemna zmena pre nas ak pre deti🤓

dskjhfdlkdjhl
20. máj 2022

Byvali sme aj v byte, byvame teraz v dome a na dovolenky chodime teraz mozno aj castejsie. Nejako neviem, preco by sme mali chodit menej casto.

autor
20. máj 2022

Aj my chodíme na prechádzky, návštevy aj dovcu do hôr,ale príde mi divné ísť na výlet do minizoo keď všetky zvieratá sú na dedine a dostupne 😀
Tak len rozmýšľam či o niečo deti ,,neukratim,,.

dankanka
20. máj 2022

Mne sa nechce utekat, ked tu mam vsetko..sedi sa mi lepsie na dvore ako niekde v krcme, ludia mi nechybaju...obcas ideme ale vacsinou nas to iba unavi.

vroni
20. máj 2022

Chodíme často a radi. Dom slúži nám a nie my jemu. Ale sme v meste. Do zoo chodíme tiež. Našťastie žiaden zo susedov nechová na záhrade tigre.

katkaseiner
20. máj 2022

Ideme vcelku casto... ale to aj zavisi od toho co naplanujeme a ake je pocasie, lebo napr. dnes je piatok a mna nikto nedostane v tomto teple prec... bazen este nemame vonku ale virivku mame celorocne, cize vlezieme do nej, vecer si dame na terase veceru... ale v nedelu mame naplanovany vylet..

laurita285
20. máj 2022

Chodíme každý víkend nakoľko ja som takto trpela v dome kde mali rodičia stále čo robiť, raz drevo, potom kosiť, potom zbierať kamene, potom neviem čo, každý víkend dačo a doteraz mám z toho krivdu že som ako decko s rodičmi nechodila kadetade po výletoch.

derdia
20. máj 2022

Akoze co je na tom divne? Ze ist do minizoo? Podla mna je to skvele straveny cas s rodinou... Nemusi to byt len na dvore...byvame v dome, a staviame svoj dom, ale ked ho dostaviame a nebude trba stale na nom dret tak urcite budeme chodit castejsie... Ale chodime raz za cas...

zuzubb007
20. máj 2022

My chodime mimo, nebudem furt len na zahrade, ani deti nebavi to iste furt, takze kazdy vikend mam stanovene, ze jeden den musime ist na bicykel, korcule, lyzovanie, plavanie, turu, zoo atd. niesme typy domasedov , a to stiham kosit, polievat a ostatne

jana_eyre_2
20. máj 2022

Takmer každý víkend na malé výlety, nemám moc rada byť doma.. na vacsie výlety tak v priemere raz do mesiaca.. na výlety s prespanim tak 2-4x do roka..

Najčastejšie chodievame zväčša tak - v sobotu ráno sa zbalíme a ideme do lesa na túru so psami a kamarátmi.. prichádzame tak okolo 14tej domov, niečo porobime na záhrade, cez leto ešte večer sa ideme niekam do mesta prejst ak máme chuť.. alebo ideme na bicykle..
V nedeľu ideme za kultúrou, buď sa prejsť po hlavnom meste, alebo na nejaky program v meste.. to sú premna menšie výlety, tak je to takmer každý víkend..

Veľký výlet myslím nieco, kde už musíme aj platiť za atrakcie 😅 alebo ideme ďalej od bydliska, čiže napr.vieden

Výlety premna boli vždy psychohygiena, máme krásnu záhradu, ale užívame si ju cez týždeň poobede keď sa vrátime z prechádzky zo školy.. nie sme tam len keď sme na ihrisku, či kamosov alebo na tréningu..

panelacikova
20. máj 2022

ja keby som bývala v dome, čo teda, žiaľ, nebývam, by som tiež volila 1-2x do roka dovolenku či predĺžený víkend. však zvyšnú prírodu by sme mali na dvore. prípadne, ak by to bola obec, dieťa sa môže navštevovať s kamošmi, chodiť s nimi von, bike apod. tu, kde konkrétne sme, je to bieda. panelák, kopa starých ľudí alebo potom malých bábätiek :( čiže vyžitie von s kamarátkami veľmi nemá. mať tak dvor, nešpekulujem nad výletmi. načo? 🙂

mandzula
20. máj 2022

Chodíme, každý jeden víkend, plus dovolenka v lete, a cez prázdniny hocikedy na kupko. By ma tu švaclo, keby som len okolo domu behala. Mimochodom, vylety su pre deti skvelou prilezitostou, ako sa naucit veci suvisiace s beznym fungovanim sveta - kupit si sam listok do zoo, sam si objednat dzus, casom aj vnimat, co kolko stoji... A hlavne, je to cas, kde ma rodina len pre seba, na rozhovory, sny, plany, a to bez kukania na nepokoseny dvor, neomietnutu stenu, zarastene paradajky.

marrilyn
20. máj 2022

Chodime takmer kazdy vikend, maly ma 3 roky cochvila a jeho to nebavi sa stale len na dvore motat, pripadne behat po ulici na odrazadle. Sam sa zvykne pytat, ked vidi, ze aj muz je rano doma, ze kam pojdeme autom 😃 Potrebuje aj nieco ine vidiet, ako nas dom, dvor, ulicu, mesto. Cez tyzden chodi na prechadzky po meste, ci uz pesi, s odrazadlom, kolobezkou, ale ked sme vsetci doma, tak chce ist aj inam, aj ked je to len ihrisko vo vedlajsom meste. Je to pre neho nove, neokukane a zabavi sa tam pol dna.

minutka
20. máj 2022

Ano chodime. Takmer kazdu sobotu alebo nedelu. Mame 3 r syna takze hl kvoli nemu. Bud mala turistika v okoli, navsteva muzea, sportove podujatie, bicyklovanie v okoli, koncert alebo len tak k vode. Cez tyzden prichadzame domov 14:30. V lete mame 2 mes prazdniny. Takze dom ci zahrada su urcite vyuzite.

Plus teda niekolko x do roka predlzene vikendy a 2 x velka dovolenka.

minutka
20. máj 2022

@panelacikova lebo stereotyp je nuda 🙂 my sme z domu, syn ma kopec kamosov. Casto su spolu vonku , na dvore, zahrade, opekacky…. Ale cez vikendy zvykneme spolu s kamosmi chodievat aj mimo domu

panelacikova
20. máj 2022

@minutka tak nevedela som, že bicyklovanie alebo korčuľovanie či iná aktivita cca do 5 km od domu je "výlet"... to je skôr športovanie, pohyb. pod pojmom výlet som myslela už doslova nejakú pol-celodennú turistiku alebo návštevu vzdialeného mesta - krajiny, spojenú s tým, že si dáme niekde niečo v reštaurácii. alebo sa v rámci výletu dokonca na noc-dve ubytujeme 🙂

jana_eyre_2
20. máj 2022

@panelacikova ale veď ty si písala, že keby si mala dvor, tak nespekulujes nad výletmi, z toho mi vychádza,.že by ste proste boli na záhrade.. keďže si to ukončila slovom "načo" tak ti len povedala že to je stereotyp byť iba na dvore, preto ľudia radi volia zmenu..

Každý nech si robí tak ako mu je milé, nech aj považuje 5km od domu za výlet, alebo nech je aj celý víkend na záhrade, ale napr.ja neviem vydržať cez víkend doma a záhrada na tom nič nemení.. málokedy ideme len kúsok od domu, takych prechadzok mám dosť cez tyzden..

panelacikova
20. máj 2022

@jana_eyre_2 iste. vyjadrujem sa asi až príliš stručne 😀 pre mňa by bol totiž dvor hotový výlet sám o sebe, chápeš.... roky v paneláku... takže to vidím z iného uhla. plus, nemala by som peniaze na to, aby som každý víkend niekam "tiahla". a ani energiu. takže som to hodnotila z môjho pohľadu.

jana_eyre_2
20. máj 2022

@panelacikova tak to áno, je veľa ľudí, čo už záhrada je zážitok.. minule sme tak svokru k nám vytiahli čo už je dlhodobo PN v byte, bola veľmi spokojná 😁 aj švagriná rada trávi čas len takto na svojej záhrade a málokedy niekam idu.. my v dome žijeme už 12rokov, to už berieme inak tu záhradu, hoci až posledne roky naberá taký obraz ako som si predstavovala 😅 preto radi chodíme stále preč..

panelacikova
20. máj 2022

@jana_eyre_2 áno, bude to tým. každý chce to, čo nemá 😀

mimi2120
20. máj 2022

Deti potrebujú zážitky a tie na dvore nenájdu.

minutka
20. máj 2022

@panelacikova s nasim 3 r je bicyklovanie pol denna aktivita. Do centra mesta a spat to mame 10 km. Pre neho akurat. K tomu pizza a zmrzka a hotovy vylet. Ked ideme na 3 dni, to uz beriem ako predlzeny vikend. Mala dovolenka 🙂

panelacikova
20. máj 2022

@minutka hej, jasné. pre takéto deti je to fakt "výlet". ja sa ospravedlňujem, ja už mám pubertiačku, pojem výlet chápem už proste inak 🙂 nemyslela som to v zlom. máš úplnú pravdu. keď bola maličká, tak aj cesta zo sídliska do mesta bol výlet...

dupinka
20. máj 2022

My máme dom a trávime veľa času vonku, ale chodíme aj na výlety. Cez víkend ak je pekné počasie buď do okolia alebo cca hodina cesty autom, na celodenný výlet. Zážitky sú na nezaplatenie. Jeden víkendový deň sme na dvore, robíme, čo treba, popritom sa griluje,... A ďalší ideme niekam. (My máme rodinu ďaleko, takže odpadajú rodinné návštevy)