Bývanie u svokrovcov

14. máj 2024

Pekný dobrý deň, nájdu sa tu nejaké ženy, ktoré majú podobnú skúsenosť ako ja? Respektíve ktorá z vás býva u svokrovcov? Bývame v trojgeneračnom dome, teda naspodku starí rodičia, v strede partnerovi rodičia a navrchu my s malým synom. Problém je v tom, že už dlhodobo sa tu dosť nudím, teda nie v tom "pravom" slova zmysle, ale bývam tu dosť často sama. Som na materskej, chcela by som si to tak užiť, lenže už mi lezú na nervy viaceré veci.
Dosť často muž hľadá tú "pohodlnosť" dať ho jeho rodičom, že nech sa s ním hrajú. Na malého si už dosť zvykli. Najmä svokor. Pred doma dňami ma svokor ráno viezol s malým na chatu. Chcel ísť už o ôsmej ráno, lenže ja som mu povedala, že to sa nedá tak rýchlo nechystať malého, nakŕmiť ho, pochystať, keď som bola dosť nevyspatá a dvakrát hore v noci...... Tak malý bol nervózny, lebo som ho rýchlo kŕmila, svokor už pomaly čakal v aute, ja nervózna. Takto to isto býva každý večer, keď sa môj muž náhli spať, tak mám nervy, lebo chce byť ešte so mnou každý večer, a keď to nestihnem, tak je nepokojný a povie, že som to urobila naschvál.....

Môj muž je vojak, veľa športuje, je veľmi zásadový, najmä čo sa týka toho času na všetko. Mám pocit, že skoro všetko robím zle, nedostatočne, a to aj na svojej materskej...Proste, tento dom, plus materská, plus časové limity ma zničili a už dosť nevládzem. Snažím sa robiť maximum pre našu rodinu, ale on mi povie, že "Ako ty mne, tak aj ja tebe." Plus jeho rodičia nevidia ako často chodí preč, ani ich to nezaujíma. Svokor sa len opýta, kam išiel.

Navrhla som, že od septembra tohto roku pôjdeme do podnájmu. Súhlasil, ale že budem platiť presnú polku svojej materskej, a že nákupy budem každý druhý týždeň platiť ja. Že keby sme U NICH DOMA, tak platí všetko on. Ja teraz nepracujem, nemôžem, mám síce dokončenú školu (bakalára), ale nemôžem zarábať neviem aké tisíce eur, aby som platila veľké nákupy...žijem v napätí ....Nikdy predtým som takýto pocit nemala, bola som sebestačná, nezávislá, veselá žena. A teraz sa cítim ako nenormálny nervózny človek....

Čo by ste robili vy? Ako sa snažíte VY presadiť u svokrovcov a pred partnerom? Lebo ja by som sa presadila, ale už niekedy lapem po dychu a nemám síl....

colsami
14. máj 2024

No ja vidim hlavny problem vo vztahu s muzom a jeho nastavenim, a nie v trojgeneracnom byvani (na ktore by som samo o sebe nikdy nepristala) ci vo svokrovcoch.

Tak s prepacenim z materskej ci rodicaku mas platit presnu polku vsetkeho - a pritom on ako vojak ma slusny plat. To kde sme? A to je manzel ci frajer? Povedz ok, a zacni mu uctovat aj Ty na polovicu domace prace, varenie, pranie, upratovanie, starostlivost o syna...

danina09
14. máj 2024

no cele to platenie mi pride skutocne nefer. na polovicu mozu ist taki, ktori su aj platovo seberovni, toto je dost odveci.

taynee
14. máj 2024

Kolko ma dieta rokov? Do podnajmu by som isla vtedy, ked pojdes do prace. Teraz na to nepristupi.

januska12323
14. máj 2024

A pred dieťaťom ste mali ako vyriešené financie? Či sa len podarilo a nejak ste to ešte dali dokopy? Tu je hlavný problém s mužom (frajerom?). Materská je príspevok nie plný plat.

mandzula
14. máj 2024

Muz ta tym platenim na polovicu nepekne vydiera a chce tym docielit, aby si sedela na riti v dome jeho familie. A aj z ostatneho, co pises, vychadza, ze je sebec.

janinah
14. máj 2024

Nejde ani tak o financie.On je vojak a rozkazuje aj doma...a aj bude a jedno.ci ste u svokrovcov alebo v podnájme....toto je u vás problém.

mamina7070
14. máj 2024

preco sedis doma a nejdes do prace? ved aj o maleho sa ti postaraju
chod robit nasetri na zaciatok a ako pojde maly do skolky mozete ist do podnajmu

mamina7070
14. máj 2024

a kolko mas odlozene z rodicaku ? pisala si ze on plati vsetko

mareka49
14. máj 2024

Je mi ľúto, čo prezivas.
Finančné ťa drží dosť v šachu.
Uvidíš, čo ukáže spoločne bývanie.
Na pár mesiacov by som do toho šla.
Poradiť si netrúfam, ale mať partnera co hádže polená pod nohy, to boli..
(V mojom okolí, co tak pozorujem, vojaci sú celkom "komplikovani do rodiny".
Česť výnimkám jasné.)
Držím palce

eny333
14. máj 2024

Život s vojakom nie je ľahký. Nedostávajú vojaci príspevok na bývanie? Už to je bonus na osamostatnenie sa. Ale on zjavne nechce.

zmrzlinka2021
14. máj 2024

Autorka,

prepáč, ale opatovne rovnaké chyby:
- spraviť si dieťa s frajerom
- nastahovať sa k frajerovym rodicom do cudzieho pribytku, cize nemas ani vlastne byvanie
- ignorácia povahovych crt priatela - sorry ale "tak ako ty mne, ja tebe" - to je jasnym znakom debila, a netvar sa, ze pred dietatom bol svaty
- neodkomunikovane spolocne fungovanie, financovanie - frajer ta nemieni zivit

A k tvojej poslednej otázke - este pred vstupom do manzelstva som videla, ze moj nastavajuci ma ma na prvom mieste. Bez toho by nebol mojim muzom.

cacianka
14. máj 2024

Už to bola hlúposť ist bývať ku svokrovcom,
Už pred sobášom si mohla vidieť, že je zásadový v preklade manipulativny a tvrdohlavý sebec. Dieťa je aj jeho, tak ak chce aby si stihla úst spať s mužom, nech priloží ruku k dielu aby bolo o dieťa a všetko čo je treba, postarané a mohli ste späť obaja.
Ak tuším správne, on si vyžaduje pod pojmom večer spolu, spolu ísť spať, tak chce ešte aj sex ...
By som ho hnala ! Nech si buzeruje vojakov, keď buzeruju nadriadení jeho, nech to neprenáša domov. Rodina nie je vojsko, vy nežijete na buzerplaci a nech sa zduva. Zelený mozog je už diagnóza, toto by som mu netolerovala, ak by nemá záujem žiť s rodinou a rodinne, odišla by som

lienka.7
14. máj 2024

3539 téma o tom, ako je nevesta nespokojná v dome svokrovcov?
Autorka, a kto ti tam kázal ísť? Boli ste dohodnúti na tom? Súhlasila si? Tak co teraz vymyslas?
Za mňa má tvoj muz pravdu, že načo zbytocne vyhadzovať peniaze za podnájom, keď máte kde bývať? Šetrite na dom/byt?
Po ďalšie, co nejdeš do prace, keď sa ti ma kto o dieta starať? A môžeš byť finančne nezávislá? Ono, nejde mat všetko vieš...
A k tej tvojej príhode so svokrom... zas len tvoja pohodlnosť (alebo neschopnosť)? Vsak vstanem skôr, keď viem, odvezie ma, a potom môžem predsa oddychovať... neviem, porozmyslala by som na tvojom mieste, kde je vlastne chyba.

foxie95
14. máj 2024

Akože v prvom rade by mi vadilo presne toto, že chcem niekam ísť a doprosovať sa svokrovi a prispôsobovať sa časom... Ja keď niekam chcem ísť, nachystáme seba, deti a sadám do auta idem, prípadne mi ešte muž pomôže ich nachystať, odniesť do auta ... Potom druhý problém je, že nám dokonca moji rodičia a nie svokrovcov núkali, aby sme si u nich v dome spravili podkrovie a povedala som, že nie, každá rodina má mať svoj kľud, svoje pravidlá, zvyky.... A teda ten koniec ma zabil. Ak by mi chlap toto povedal, či už s tým naschválom alebo peniazmi, tak spolu nie sme... Akože to je vydieranie a nevedie to k ničomu peknému do budúcna. Budeš puťka, čo sedí doma, von pôjdem iba keď ti to dovolí, finančne ťa bude držať v šachu... A ak pôjdete od seba, pôjdeš s holou rúrou, lebo bývate u jeho rodiny a nič tým pádom nie je vaše a teda aj tvoje... Takže sa zamysli, či ti to takto vyhovuje a ak nie, tak proste svoju materskú dávaj na seba a na syna a nie ešte aj na chlapa a od chlapa výživné ... Nenechala by som so sebou zametať a vydierať sa. A keď, tak finančne by ste nemali ísť na polovicu, ak nemáš rovnakú materskú ako on plat, ale na percentuálne podiely ..

majlo1234
14. máj 2024

Ok, pojdes do roboty, a budes platit polovicu nakladov. Za podmienky, ze muz sa bude podielat presnou polovicou atarostlivosti o domacnost a dieta.
Ide ma uz fakt rozdrapit z takychto chlapov

rozculena
14. máj 2024

...."Takto to isto býva každý večer, keď sa môj muž náhli spať, tak mám nervy, lebo chce byť ešte so mnou každý večer, a keď to nestihnem, tak je nepokojný a povie, že som to urobila naschvál....."
ČO? to píšeš o sexe?? Tak on je chudáčik nepokojný....