Domáci džem bez cukru

12. máj 2024

Máte osvedčené recepty ? Chcela.by som nahradiť cukor erytritolom len neviem či ide taký istý pomer ako pri klasickom cukre.

A zaujimala by ma ešte jedna vec prosím bez hentu. Idem prvýkrát zavarat a chcem to vyskúšať v umývačke riadu čítala som že sa to dá tak že skúsim 😃 len neviem či treba poháre s tým klasickým viečkom zlatým tenkým ako všetci dostávame od babky zaváraniny 😃 pridám aj obrázok. Alebo môžu byť také poháre ako aj z tedy s hrubým viečkom.

simca06022011
12. máj 2024

Zabudni na umývačku, naozaj. Pokusy kamosiek.dopadli zavaraninami v koši... po tej makacke umyť, naplniť, nákladoch je už sterilizovanie nič. Aké viečka neviem, ja používam klasické viečka a klasické poháre (napr bežne v tom aj kúpiš napr efko a pod... dokonca jaj všetky helmans pouzivam).

Erytri..dačo... nepoužívam, nepoznám, neporadím teda.

vroni
12. máj 2024

Ja zavaram v umývačke úplne v pohode, nikdy sa mi nič nepokazilo. Je úplne fuk, ake použijes poháre, musia byť utesnene, to je všetko. A erytrol......on má síce rovnakú sladivost ako cukor, ale iné reakcie. Džem aj kompóty získajú po roku takú divnu pachuť. Vôbec nie sú sladké a chutia tak....akokeby oschnuto. A sirupy a džem ostanú úplne sklovite. Takže za mňa alkoholový cukor (fuk, či Xylitol či Erytrol) nie. Stéviu neviem, ale tá podľa mňa chuti odporne aj čerstvá (som z tých "šťastných", ktorým stevia chuti po mydle)