Zhoršenie stavu po chlorelle a jačmeni

mukel
17. júl 2020

Ahojte.

Beriem chlorellu a jacmen uz druhý mesiac. Chlorellu 2x5 toboliek. (V návode je 2x10 napisané ako max. dávka.) A jacmen ráno na lačno, 1 čajová lyžička.
Na oboch očných viečkach sa mi objavil svrbivý exém. Môže to byť z toho? (Nič iné neberiem, tak to musí byť len z toho.) Čo mám robiť/ čo by ste robili vy? Mám jačmeň a chlorellu vysadiť a nebrať ju, alebo ako?

Dik.

miskooo1987
17. júl 2020

Alebo začala sezóna paliny a máš len alergiu?

mukel
autor
17. júl 2020

@miskooo1987 Áno, je možné aj to. Liečim sa aj na alergiu na pele tráv. Takže teraz neviem. :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskooo1987
17. júl 2020

Trávy skôr končia... ja mám alergiu na pele tráv a v tomto obdobi vysádzam lieky... skôr ta ambrozia je problém teraz, ale ta mne nevadí...

mukel
autor
17. júl 2020

@viestta No práve toto musím vylúčiť... ale beriem to už druhý mesiac. Až teraz by sa prejavila alergia? Neprejavila by sa hneď, po začatí brania? (Neviem... pýtam sa)

mukel
autor
17. júl 2020

@miskooo1987 Ja mám alergiu začiatkom júna, až koniec júla.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
missdiva
17. júl 2020

@mukel uf neviem, ale aku znacku chlorelly pouzivas prosim?

miskooo1987
17. júl 2020

@mukel môže to byt len vonkajší vplyv... kúp si lieky na alergiu a uvidis, ak teda nejaké neužívas..

lenkaakk
17. júl 2020

Niekedy telo takto moze reagovat, kedze sa cisti. Asi by som to nezatracovala. Skuste pozriet aj termin herxheimerova reakcia. Ak je silne, tak mozno znizit davku, nez sa to ukludni. Ale nie je vylucene ze to je z toho. Asi treba len odsledovat.

0silvia0
17. júl 2020

@mukel ja som od sestry dostala zeleny jacmen, zacala som uzivat, a asi po mesiaci som dostala taku reakciu, ze dovi... ja som ale mala akoby astmu z neho, nemohla som sa akoby dodychat a poriadne nadychnut. Ked mi docvaklo, ze to je asi z toho jacmena, behala som medzitym po lekaroch, na plucne ma posielali atd. vysadila som a ulavilo sa mi.

mukel
autor
17. júl 2020

@missdiva Chlerellu a jačmeň kupujem z lekárne dr. max... mám túto : https://www.drmax.sk/dr.max-chlorella-premium-n...

@lenkaakk Áno, môže to byť aj príznak čistenia. Budem to sledovať, od zajtra vysadím chlorellu, budem brať len jačmeň a uvidíme. Keby som vedel, či to robí chlorella, alebo jačmeň. Ak to teda nie je len zhoršený príznak alergie.

@0silvia0 uvidíme, musím to odsledovať

0silvia0
17. júl 2020

@mukel nasla som medzi neziaducimi ucinkami aj scervenanie pokozky, opuchy, aj problemy s dychanim ako som mala ja

kubkovamama
17. júl 2020

@mukel ahoj,ja som si robila taketo kúry cca pred 15r prvy krat,je to reakcia na jacmen,zniz davku alebo vylúč uplne.Ak si to nikdy predtym nebrala ani si sa nestravovala extrémne zdravo a zacala si náhle zároveň s chlorellou, tak je to odpoved organizmu.Mne to trvalo dost dlho kym si telo zvyklo,aj 3-4mesiace prvy krat,akne,bolave klby,bolesti brucha,hlavy...Telo vylucuje toxiny a ekzémy atd su v podstate normalne reakcie,ak je to moc intenzivne,trosku uber a skor ten jacmen je alergén,je to vlastne obilovina.Chlorella nesposobuje alergicke reakcie

pribinak
17. júl 2020

@mukel skús to na mesiac vysadiť a uvidis. Nie každému tieto moderne vitamíny zapasuju

mukel
autor
17. júl 2020

@kubkovamama Áno, beriem ráno jačmeň spolu s chlorellou. A večer chlorellu. Takže, podľa teba je ta reakcia z jačmeňa? od zajtra skúsim vysadiť chlorellu a jačmeň nechať, uvidíme, čo to spraví.

@pribinak aj k tomu možno dôjde. :D

katuska19
18. júl 2020

@mukel moze byt alergia alebo ti moze rovit zle zlozenie, precitaj v navode, ci tam nie su chemicke zlozky. Ja beriem chlorelu v tekutej verzii, je to cisto prirodne, vola sa to Chlorofil🙂 a spokojnost, okrem toho, ze mi pomaha na zaludok, ma viac intolerancii a ponaha mi ich zmiernovat sa mi zlesila pokozka.

mukel
autor
18. júl 2020

@katuska19 V zložení nepíšu nič, 🙂

leeo
18. júl 2020

Nemoze to byt, ze ten jacmen bol "prepesticidovany" ?

mukel
autor
18. júl 2020

@leeo Neviem, už ho dopíjam a objednal som si jačmeň od iného výrobcu, kde sa chvália, že je najkvalitnejší a čistý. Takisto to, čo pijem ja je podrvená tráva. To, čo budem mať teraz je odšťavená a usušená tráva. 🙂

leeo
18. júl 2020

@mukel tak daj vediet ci ak ten druhy ti bude robit zle.

mukel
autor
18. júl 2020

@leeo Tak ten jačmeň (z lekárne) som bral aj minulý rok a nič mi nebolo. Teraz ho beriem znovu. Preto sa pýtam, či by mi nerobil problém už vtedy, ak by som mal na nejakú jeho zložku alergiu. Možno že mi to robí kvôli tomu, že beriem jačmeň a chlorellu spolu a vraj sa ich účinok na organizmus násobí. Keždopádne dám vedieť.

leeo
18. júl 2020

@mukel tak skus oddelene po jednom a uvidis. Mozno je to aj tym ako vravis

miskooo1987
18. júl 2020

@mukel alergia môže vniknúť hocikedy... väčšinou vzniká keď sa imunitný systém inak nudí...

mukel
autor
18. júl 2020

@leeo Tak 👍

mukel
autor
31. júl 2020

@miskooo1987 Tak píšem, ako som sľúbil. Po týždennej pauze som znovu nasadil jačmeň a chlorellu a ten ekzém okolo očí som už nemal. Teraz mám jačmeň od gw a zatiaľ žiadne problémy nepozorujem. Asi to bola nakoniec alergia na peľ, čo mám v tom období.

belusa
17. aug 2020

@mukel ja keď užívam chlorellu tak sa mi začne tlačiť herpes, tiež si neviem vysvetliť

addi
14. nov 2020

@belusa herpes by mohol byť znakom detoxikácie, vyplavovania hnusoby z tela 🙂 užívala si ju aj naďalej? Keď áno, za aký čas ti zmizol?

belusa
15. nov 2020

@addi
@addi ja som ju prestala užívať...

belusa
15. nov 2020

@addi myslíš, že by som to mala vyskúšať vydržať nech sa mi to vyčistí?