Som 5 mesiacov po pôrode a vypadávajú mi vlasy

denisa9724
4. máj 2022

Ahojte som po pôrode 5 mesiacov a strašne vypadávajú vlasy je to neskutočne a hlavne pri malej sú proste všade ☹️ objednala som si vitamíny ale bohužiaľ mi nepomohli. Neviete mi poradiť niečo proti vypadávaniu a aj na hustotu?

zuzahajdulka
4. máj 2022

@denisa9724 bezny jav, asi v tomto obdobi po porode zacnu vlasy velmi vypadavat, doma to vyzerá, akoby ste chovali dunča 🙂., ze? Vraj ze pocas tehotenstva sa kvoli hormonalnym vplyvom zastavuje vypadavanie vlasov a cca pol roka po porode nastane ina hormonalna hladina, takze vlasove folikuly, co nadsluhovali teraz vypudzuju vlasy. Cize len sa dorovnava stav, nie je to nic patologickeho, nesuvisi to s avitaminozou. Coskoro sa to znormalizuje.

sardinka32
4. máj 2022

Takýchto tém tu más kvantum, pozri si...vitaminy jedz, aj ked sa Ti zda, ze nepomahaju...v istom momente padat prestanu...chce to cas. To su hormony, s tym vela nespravis. Ja mam 3 deti a vzdy to bolo to iste...padali a potom prestali.

petamich
4. máj 2022

nech sa ti ktokolvek cokolvek snazi predat podla mna nepomoze nic 🤷‍♀️ proste len to prezit a ono to prestane, ked tak podpor rast napr. Forcapil, Biotin, Vlasove hnojivo - ja mam teraz jezka okolo cela ako zacali rast nove

dominikak4
4. máj 2022

Nič ti na to nepomôže, pretože je to úplne normálny jav, ktorý súvisí so zmenami hormónov. Tehotenstvo je veľká záťaž na organizmus ženy, plus ak t.č. kojíš, tak tým dupľom.... Vlasy ti môžu trochu zrednúť a stratiť na kvalite, napr. byť bez lesku také jemné, polámané, ale ono sa to ustáli a znovu pekne dorastú. Vôbec sa nad tým nepozastavuj, zbytočne sa trápiš niečím čo teraz nezmeníš. Vitamíny si kúpiť môžeš, predávajú aj špeciálne pre ženy po pôrode a počas kojenia. Ja som to vôbec neriešila, nechala som si vlasy ostrihať, aby vyzerali hustejšie a boli odľahčené a postupne to prešlo. Užívala som béčka, magnézium (ale ja som mala aj iné problémy po pôrode - mne tŕpli nohy, ruky, takže nejaké vlasy boli najmenej pre mňa). Teraz som 15 mesiacov po pôrode a ani neviem, že mi vlasy padali (ale veru padali a začalo to tak cca 4m po pôrode) a aj iné veci prešli. Teraz sú vlasy ok. Jednoducho každý organizmus sa s tými zmenami vyrovnáva po svojom, buď rada, že ide "len" o vlasy. Aj horšie mohlo byť.

banderaska29
4. máj 2022

mne pomohla vodička Alpicort. to bol zázrak na doslova počkanie. neviem, či je ešte dostupný, predpísala mi ho kožná, pretože som mala regulérne plešky :(

zorkahorka
4. máj 2022

Ja som si nakupila sampony proti vypadavaniu a ked sa mi to hormonalne ustalilo, pekne zhustli ah vdaka nim

petra_ko
5. máj 2022

@denisa9724 Ahoj mne velmi pomáha aplikovanie vodicky priamo ku korienkom, pouzovam Reparex hair loss. Vypadávanie sa zastavilo a aj zacali mi rásť nove vlasky. Tiež zinok je doležitý.