Môže škôlka neprijať moje dieťa?

3. máj 2024

Ahoj, može školka neprijať moje dieta, ktoré bude mat tri az 2/25 z dovodu, ze maju vela deti prihlasenych od septembra- aj deti ktorych su mamicky doma s babatkom. Nie su deti pracujucich rodicov uprednostnene? Dnes som odniesla prihlasku a pani ucitelka mi tak odvrkla ze uz maju vela prihlasok na september a ona ako tam robi vzdy maju deti od septembra. No ako 2,5 mi to nezoberu a ako 3 rocny uz tazko naskoci do rozbehnuteho vlaku, a bude to "komplikovane"- citujem pani uč. Riaditelka tam nebola, viem, ze ona rozhoduje. No vyberaju si ziakov s ucitelkami- maju miznost neoficialne im do toho kecat??? Lebo fakt neviem co budem robit. Sukromna skolka tu nie je teda je 20 km uplne inym smerom ako pracujem. Ja dochadzam 17 km takze by to bolo kazdy den 2x 37 km s prestupom🙈

bellaa3007
3. máj 2024

No podla mna je velka pravedopodobnosť, u nás neberu ani tých čo maju v decembri 3. Prednosť majú tí, kt majú 3r do septembra. Aspon u nas..

cibinka18
3. máj 2024

idu v poradi, od predskolakov nizsie, dieta do 3 rokov sa berie za dve deti myslim, do sk. roka 24/25 uz musia zobrat aj 4rocne deti, takze ak im ostane miesto, mozu vziat aj 2,5 rocne... tvoje mozu vziat aj vo februari 25

januska12323
3. máj 2024

V prvom rade berú predškolákov, deti s odkladom, potom podľa veku, tvoje 2 ročné bude na konci zoznamu. To či máš robotu je už len na dobrej vôli či ho posunie v zozname vyššie.

belllinka
3. máj 2024

A môže sa aj stať, že ani neotvoria prvú triedu. U nás bolo toľko predškolákov a detí s odkladom, že 3-4 ročné deti v ten rok ani nebrali. Nieto ešte 2.5 ročné

gelifil
3. máj 2024

Ahoj, tvoja otázka ma schuti rozosmiala, lebo mi pripadá ako z riše divov....smozrejme, že ho môžu neprijať 😉😉😉. Ty si sa doteraz nezaujímala o systém škôlok, o situáciu v tvojej blízkosti?....veď dakde sa to rieši už pri narodení dieťaťa...no nič, poučenie pre teba

luccija
3. máj 2024

Nie sú uprednostnene prednosť majú predškoláci a tak postupne koho nezobrali minulý rok🙂
Sú škôlky na dedinách kde bojujú o žiakov málotriedky, malé škôlky...ale, keď tak reagovala tak určite s tým nerátaj.Uz len prvý podmienku vek 3 r nespĺňa.

simona20201309
3. máj 2024

Nie neuprednostnuju deti zamestnaných rodičov.... bohužiaľ, je to na hlavu ale je to tak. 2-3r deti sú uuuuplne na poslednej priečke kritérií prijímania deti do MS

zuzanaete
3. máj 2024

Tvoje dieta bude na konci zoznamu. Beru od najstarsich deti po najmladsie. Dalej uprednostnuju deti, ktore uz maju surodenca v danej skolke. Vsetko zalezi od kapacity skolky. U nas kedysi otvarali triedu v januari pre deti, co maju 3 roky jan-aug. Teraz uz naplnia kapacitu v septembri.

h2
3. máj 2024

Si na dieťa sama? Otec je kde? Či prečo ty máš 2x denne absolvovať 37km v prípade, že by si ho dala do tej súkromnej?

fiafia
3. máj 2024

Bude na konci zoznamu. Je to len o stasti ci vyjde miesto. Najskôr musia vziať predškolakov, potom podľa veku, uprednostňujú deti co už majú v škôlke súrodencov, deti pracujúcich rodičov. Pripravila by som sa na možnosť, že do škôlky nevezmu a hľadala možnosť b

petronelag
3. máj 2024

Pri nás je také súkromné Opatrovanie detí, tak tam chodia deti do troch rokov aj staršie, keď bude mať tri roky až vo februári, tak to nie je nijaký nárok, aby ho prijali teraz v septembri.

13uzivatelka11
3. máj 2024

Ty si myslíš že tvoje dieťa je jediné, ktore by nastúpilo počas školského roka, do "rozbehnuteho vlaku"? Môžeš byť iba rada ak sa im uvoľní miesto a zoberú ti ho aj od februára, a nelamentovat nad tým.. ale skôr ti ho zoberú až od septembra

es2021
3. máj 2024

Aky to ma suvis ci ma mamicka doma babatko? To dieta sa nema pravo socializovat len preto ze ma surodenca? Ved do 3 rokov dostavas rodicak,zaplat si z neho sukromnu a kludne pracuj.

joannita
3. máj 2024

Autorka samozrejme ze moze skolka neprijat tvoje dieta, ved bude mat 3 az vo februari. Moje bide mat 3 roky v oktobri 24 a tiez ju pravdepodobne neprijmu. Vo vela skolkach neprijmu ani deti, ktore budu mat 3 roky napriklad v juni 24.
A nie, neuprednostnuju deti zamestnanych rodicov, pretoze podla zakona ma kazde dieta bez ohladu na status rodica, pravo na skolku.

lienka.7
3. máj 2024

Autorka, ano, moze, lebo do 31.12.nema 3 roky. Až teda budúci rok. Ale samozrejme závisí na skolje, u mas brali aj marcových dokonca (nastúpili ako dovŕšili 3 roky, teda v marci).
Prihlášku treba ale teraz podať, pripadne sa odvolať voči neprijatiu. Alebo potom zisťovať od januára opäť volne miesta.
Mimochodom, to je dobre od veci tvrdiť, že nastúpi do rozbehnutého vlaku 🤦‍♀️ moja Nastupovala v polke januára a bolo to oveľa lepšie, lebo už nebolo toľko revajucich deti ako je tomu v septembri. Mohli sa jej oveľa lepšie venovať ako v tom septembri, keď je plná trieda revajucich deciek.

petronelag
3. máj 2024

@lienka.7 Škôlka môže zobrať dieťa aj počas školského roku, ale to len v prípade, že budú mať voľné miesto.

zuzubb007
3. máj 2024

Dosť pochybujem, že ti vezmú dieťa, a ešte nemá ani 3 roky, uprednostňujú súrodencov, potom tých čo pracujú, ty môžeš ešte poberat rodičovský takže šanca je minimalna, mne nevzali už po dovŕšení 3 rokov pretože neboli kapacity, potom sa zázračne mesiac pred nástupom uvoľnilo dieťa dáke nenastúpilo tak sa dcera dostala, navyše nemusia ti dieťa prijať ani neskôr, je možné, že až september 2025 nastúpi

jana_eyre_2
3. máj 2024

Všetky moje deti išli do školky ako 4r, pretože nebolo miesto nikdy skôr.. aj do školy bol problém sa dostať pre nedostatok miesta, takže podla mňa toto je proste realita na Slovensku.. 😏

louise
3. máj 2024

Obidve naše deti nevzali v 3 rokoch z kapacitných dôvodov - MČ Ružinov. Staršiu nevzali ani v 4 rokoch. Takže áno, môžu nevziať.

jana_eyre_2
3. máj 2024

@louise inak presne, stredná dcéra šla do štátnej až ako 5r, lebo skôr ju nezobrali, aj som na to zabudla.. od 4r chodila do takej súkromnej skupinky deti..

zuzanka.zuzu
3. máj 2024

@jana_eyre_2 ako mohol byť problém sa dostať do školy? ja počítam s tým, že keď je povinná školská dochádzka, tak mestské časti si musia rezervovať aspoň takú kapacitu, koľko majú v obvode detí s trvalým pobytom. či?

belllinka
3. máj 2024

@zuzanka.zuzu bavíme sa o škôlkach , nie o školách

jana_eyre_2
3. máj 2024

@zuzanka.zuzu v našej obci sú dve školy, do jednej ktorú máme v obvode sa hlásilo napr.140 deti a otvárali len 3triedy.. kto sa nedostal tam, išiel do druhej ale o dosť vzdialenej (nechcem písať o akú dedinu ide, ale sú to vlastne dve časti, ktoré sú od seba dosť vzdialené, čiže jednu školu má človek hneď za domom ale nemôže tam dieťa chodiť, lebo sa nezmestilo a tak musí ísť do vedľajšej časti autobusom niekoľko km) máme tu veľmi veľa mladých rodín a toto je u nás proste problém.. ja konkrétne som so školou problém nemala, lebo prvý syn sa dostal a ostatné moje deti boli uprednostnene ako súrodenci, ale poznám veľmi veľa rodičov čo to riešili a nevyriešili, mnohí dávali do okolitých miest a dedín, lebo aj druhá škola už mala problem a to majú už obe dostavby, ktoré ale dlho trvali..

problém to bude aj tento rok, hlási sa 120deti a budú len dve triedy..

jana_eyre_2
3. máj 2024

@belllinka ona reagovala na môj koment, kde som spomenula školu..

belllinka
3. máj 2024

@jana_eyre_2 jaj, ten predošlý koment som si nevšimla

brezza
3. máj 2024

Nasa skolka berie len predskolakov, na mladsich nema kapacitu. Ani stvorocnych minuly rok nebrali.

kikusenka1
3. máj 2024

Každá škôlka to ma inak . Niektorá berie po rade, Niektorá uprednostňuje pracujúcich rodicov

autor
3. máj 2024

@h2 tak v tomto sa na manzela spolahnut nemozem. Vela cestuje a nikdy neviem ked v ten den pride. Viem len cca okolo 17 no vzhladom na dopravu a cesty to moze byt aj o 18- 18:30.

h2
3. máj 2024

Tak nech je pán manžel taký milý a prispôsobí sa. Ak nestíha malého vyberať po škôlke, môže ho tam vodiť ráno. Ty tým pádom môžeš ísť skôr do roboty a skôr skončiť, ak máš robotu, ktorá ti to umožňuje. Tlak sa mi dvíha z mužov, ktorým "sa nedá" a žena, staraj sa. 😠

autor
3. máj 2024

@gelifil tak zaujimala. Je to moje tretie dieta. Starsie chodili len do predskolky- nikdy mi ich neprijali - lebo som bola doma s mladsim. A prednost maju predskolaci, a potom zamestnane matky- vzdy chceli aj napisat zamestnavatela a kedze som ho nemala deti ostali doma. No zmenila sa riaditelka aj ucitelky. A to ma teda zaskocilo- tak teraz neviem ci si rozhoduju vsade ako chcu alebo je nejaje pisane/ nepisane pravidlo.